‘Sandıktan ne çıkarsa başımız üstüne’

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Kasım’da yapılacak seçimlere ilişkin, ‘Sandıktan ne çıkarsa başımız üstüne. Millet ne karar vermişse saygıyla selamlıyoruz’ dedi.

‘Sandıktan ne çıkarsa başımız üstüne’

Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu Başkanı Zekai Aydın ve üyelerle Merinos Gölpark’ta kahvaltıda bir araya gelen Ala, Türkiye’nin, içinde bulunduğu coğrafyada büyük devlet olma zorunluğunun bulunduğunu söyledi. Ülkenin bir tehlikeyle karşı karşıya kalması durumunda tek vücut olunması gerektiğine dikkati çeken Ala, ‘Her şeyi bir tarafa bırakıp onu bertaraf etmek için el birliği, 78 milyonun üzerine kurulmuş bir gönül birliği içinde olmalıyız. Onu bertaraf ettikten sonra ayrı ayrı çözümlerimiz olur. Peki hangisini uygulayacağız? Millete soruyoruz. Milletimiz sandıkta hangi çözümü onaylarsa, hangisini benimserse onu uygularız ve sonucunu da milletimiz sandıkta değerlendirir’ diye konuştu.

SİVİL ANAYASA ŞART

Sivil bir Anayasa yapabilmeyi arzu ettiklerini vurgulayan Ala, şöyle devam etti:

‘Gelin önümüzdeki 4 yılımızı ve kendi geleceğimizi berrak bir biçimde ortaya koyalım. Geçmişimizde olup biten siyasi gelişmelere de bir bakalım. Formül kendiliğinden ortaya çıkıyor. Güçlü bir demokratik siyasi istikrar. Çözüm mekanizmalarını kurumsallaştırmamız lazım. Yani sürekli o problemleri çözebilmek için yüzde 50’ler civarında güçlü bir siyasi iktidara ihtiyaç duymamak için… Anayasayı değiştirebilsek ve kurumsallaşsa demokratik yönetim, o zaman bu kadar heyecanlanmaya ve yüksek oranda bir desteğe ihtiyaç duymayabilir sistem.’

Ala, sandıkta herkesin vicdanıyla baş başa kalacağını belirterek, ‘Sandıktan ne çıkarsa başımız üstüne. Millet ne karar vermişse saygıyla selamlıyoruz. Siyasi otobanlar yapalım ve üzerinde millet iradesi şöyle hızlı ve emniyetli giden otomobiller gibi gitsin. Bunlar üzerinden Türkiye’yi hızlı bir biçimde kalkındıralım ve yolumuza devam edelim’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X