‘Sanığı tahrik etmedim, şikayetçiyim’

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’ı bacağından vuran Çağdaş Yıldız, ilk kez hakim önüne çıktı.

‘Sanığı tahrik etmedim, şikayetçiyim’

HALİL ÖZÇOBAN

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Başbakan Davutoğlu’nun 16 ekim günü Bursa mitinginde, makamına gelen Yener Yıldız’ın silahlı saldırısında bacağından yaralanmıştı. Olay ardından tutuklanan zanlı Çağdaş Yıldız (32) dün Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde  “Kasten Yaralama” suçundan hakim karşısına çıktı.


3 ile 8 yıl hapis cezası istemi ile hakında dava açılan iki çocuk babası Çağdaş Yıldız, “Başkanla özel görüşmek istedim. İçeride bulunan özel kalem personelini dışarıya çıkarttı.  İhaleleri neden kendi tarafına veriyorsun dediğimde, ‘bana oy mu verdiniz’ deyince tahrik oldum. Oturduğum yerden kalkıp, bacaklarına bir el ateş ettim. Daha sonra silahımı bırakıp, odaya girenlerden polis çağırmalarını istedim” dedi.

Adliyeye tekerlekli sandalye ile gelen Başkan Yener Acar da, “Kendisini ve ailesini yakından tanırım. Sanığı tahrik etmedim. Şikayetçiyim” dedi. Mahkeme, sanık Çağdaş Yıldız’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşmayı Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gürsu Belediye Başkanı  Mustafa Işık, başkanın ve sanığın yakınları izlerken, polis duruşma salonunda ve adliye önünde geniş güvenlik önlemi aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X