Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi

Ressam Meltem Elmacıoğlu, resim yapmak için fen bilimlerini, matematik ve sosyolojiyi iyi bilmek gerektiğini söyledi. Sanko Sanat Galerisi’nde kiş…

Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi

Ressam Meltem Elmacıoğlu, resim yapmak için fen bilimlerini, matematik ve sosyolojiyi iyi bilmek gerektiğini söyledi. Sanko Sanat Galerisi’nde kişisel sergi açan Elmacıoğlu, 30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emeklilikle bir kenara çekilmek yerine, daha üretken ve verimli olmak için Aslı Özen’in atölyesinde karakalem çalışmaya başladığını kaydetti. Aslı Özen’in yönlendirmesi ile ortaya koyduğu eserlerin kendisini motive ettiğini anlatan Elmacıoğlu, “İyi resim yaptığımı ve resme yatkın olduğumu fark ettim. Resim yapmak benim için hayata yeni başlayan bir genç insan gibi azimlendirdi ve güçlü kıldı” dedi Resim yapmanın kendisini yeniden üretken olmaya yönlendirdiğini anlatan Elmacıoğlu, “Resim yapmanın boyamak ve çizmekten ibaret olmadığını gördüm. Daha profesyonelce bir beceri ve bakış açısı katmak amacıyla Hüseyin Yıldırım atölyesinde desen ve yağlı boya çalışmaları yaptım” diye konuştu. Resim yapmak için, iyi bir matematik, fen bilimleri ve sosyolojiyi bilmek gerektiğini vurgulayan Elmacıoğlu, şöyle devam etti: “İyi bir matematik bileceksin ki, orantıyı, ölçüyü doğru yapacaksın. Fen bilimlerini iyi bilerek, fiziği tuvale aktarmakta, boyayı karıştırmakta başarılı olasın. Sosyolojiyi iyi bilmek ise yaşadığın çevrenin derinliklerine, ruh haline dokunarak resim yapabilesin. Ne yazık ki, şimdiki eğitim sistemimizde öğrencilerimize gereken kadar fen bilimleri, kültür ve sanat eğitimleri verilmiyor. Ne de gereken dikkat çekiliyor. Bu nokta da Büyük Önder Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü hatırladım. Resim yaparak hayatıma sanatı ve renkleri kattım. Bu tür sanatsal faaliyetlerin her zaman insan hayatında olması gerekiyor.” Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli ise yakından tanıdığı Meltem Elmacıoğlu’nun sergi açılışına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “İsterim ki, herkesin kültür ve sanat uğraşısı olsun. Meltem Hanım’a bu güzel çalışmaları için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen de galeri olarak sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını bildirdi. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat’ın da katıldığı törende, konuşmaların ardından SANKO Holding tarafından bastırılan Belkıs Zeugma ve Mozaikleri isimli bilimsel yayın, sanatçıya hediye edildi. Elmacıoğlu, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümünden 1980 yılında mezun oldu. Ünye Endüstri Meslek Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi ve özel okullarda çalıştıktan sonra 2010 yılında emekliye ayrıldı. Elmacıoğlu’nun Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 3 Temmuz’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X