Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Santa Maria armudunda rekolte yüksek

Kestel’e bağlı Serme ve Barakfakih bölgesindeki ovada Santa Maria armudu üretiminde bu yıl rekolte ve kalitenin yüksek olduğu belirtiliyor.

Kestel'e bağlı Serme ve Barakfakih bölgesindeki ovada Santa Maria armudu

OSMAN GÜNEŞ

 

Geçen yıla oranla rekolte ve kalitenin artması ile hasadına temmuz ayı başında başlanan ve ağustos ayı ortalarına kadar sürecek olan Santa Maria armudu, üreticilerinin yüzünü güldürdü. Serme’de iki bin 500 dönüm alanda üretilen Santa Maria armudunun dalında 1 lira 50 kuruş ile 2 lira arasında fiyatlandığı belirtildi. Sermeli armut üreticisi Mustafa Aydoğdu, “Üreticiler olarak bu yıl hem rekolte hem de kalite olarak Santa Maria armutta iyi bir yıl geçiriyoruz. Ürünler hem dalında hem de depoda iyi para yapıyor. İhracatta önemli bir gelir elde etme imkanı da olacaktır” dedi.

Serme Mahallesi muhtarı Ramazan Kaya da, “Her sene yaptığımız pilav gününü armut festivali haline getirerek, ürünümüzün çeşitli yarışmalarla tanıtımını yapacağız. Armutta marka olmak amacındayız. Bu, üreticilerimizin becerikliliği ve armudumuza olan ilgi sayesinde olacaktır. Amacımız üreticilerimizin emeklerini en iyi şekilde değerlendirerek hak ettikleri ücretleri almalarıdır” diye konuştu.

Armut üreticileri devletten file desteği beklediklerini belirterek, bu sayede armutta yaşanan afet ve hastalık zararından kurtulacaklarını ifade ettiler.


Avatar Seç KAPAT
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bursa dahil
Sıradaki Haber Bursa dahil 64 ilde yapılacak konutların satış tarihi belli oldu!