Şantiyede doğan 10 yavru köpeğe işçiler sahip çıktı

Bursa’da yaklaşık bir ay önce konut inşaatının yapıldığı şantiyeye gelen bir köpeğin doğumdan sonra terk ettiği 10 yavruya sahip çıkan işçiler, sütle büyüttükleri yavrularla yemeklerini paylaşıyor, üşümemeleri için ellerinden geleni yapıyor.

Şantiyede doğan 10 yavru köpeğe işçiler sahip çıktı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Demirci Mahallesi’nde devam eden konut inşaatında çalışan işçilerin 10 yavru köpeğe gösterdiği ilgi, çevredeki vatandaşların ve duyanların takdirini topluyor.

Çoğu gurbetten gelerek soğuk hava şartlarında kendilerinin ve ailelerinin geçimini sürdürmek için alın teri döken 6 inşaat işçisi, yaklaşık bir ay önce annelerinin şantiyede doğum yaptıktan sonra terkettiği yavru köpeklerle yakından ilgileniyor.

İlk günden bu yana sütle besledikleri yavrularla yemeklerini paylaşan, yağışlı havalarda üşümemeleri için yalıtımlı özel bölümler yapan işçiler, bekçi kulübesini de bu köpeklere tahsis etti.

Şantiye sorumlusu Bahattin Ergene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan sevgisinin tarif edilemez bir duygu olduğunu söyledi.

Ergene, inşaat alanlarında bir ay önce sabah geldiklerinde bir köpek ve 12 yavrusuyla karşılaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

”12 yavrudan ikisi öldü. Doğumdan hemen sonra anneleri bir anda kayboldu ve nerede olduğunu bilmiyoruz. 5 arkadaşımızla onlara günlerdir bakıyoruz. Soğuk havalarda üşümemeleri için bir yer yaptık. Soğuklar kalmadığı için kaldırdık. Burası bir şantiye, yakında kapanacak. Bu yavrular da ortada kalacak. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz. İnternet üzerinden bazı yerlere yazı gönderdik ama destek veren çıkmadı.”

Akşam olduğunda eve gitmek zorunda olduklarını dile getiren Ergene, ”Biz gidince bu yavrular yalnız kalıyor. Bundan sonra ne kadar bakabiliriz bilmiyorum. Onları kendimizin yerine koyduk. İnsanız, Müslümanız. Bunların bir yaratıcısı olduğunun inancı var çok şükür. Ama artık bu yavruları besleyemeyeceğimiz kanaatindeyim. Elimden gelse evime götüreceğim ama bu da zor.” dedi.

Bekçi kulübesinde işçilerin destekleriyle yaşayan yavru köpeklerin anne özlemi çektiklerini söyleyen Ergene, yavru köpeklerin daha iyi bir ortamda bakılması için yetkililerden ve hayvanseverlerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X