Santral Garaj-Heykel hattı tarih oluyor

56 yıldır Santral Garaj’dan Heykel’e yolcu taşıyan dolmuşlar tarihe karışıyor. Kent Meydanı’nda kalan son 36 adet dolmuşun da UKOME kararı sonrasında Taksi’ye dönmesiyle, Kent Meydanı-Heykel dolmuşları tamamen kalkmış oluyor.

Santral Garaj-Heykel hattı tarih oluyor

SEYİT GÜNDOĞAN

Büyükşehir Belediyesi, kentin ana ulaşım aracı olarak raylı sistemi entegre etme çalışmaları çerçevesinde dolmuşları belirli zaman sürecinde kaldıracak. Daha önce çeşitli bölgelerde 400’ü aşkın dolmuşu taksiye döndüren ya da kaldıran Büyükşehir, Kent Meydanı-Heykel hattıda kalan son 36 adet dolmuşu da kaldırırak taksiye çevirme kararı aldı.

 

UKOME’nin geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşen toplantısında alınan; Kent Meydanı-Heykel hattındaki son 36 dolmuşun taksiye dönme kararı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bayramdan sonra imzalamasıyla yürürlüğe girecek. Kent merkezindeki toplu taşımayı tamamen raylı sisteme entegre etmek isteyen Büyükşehir, bu hedef kapsamında 2009’dan bu yana bugüne kadar farklı bölge ve hatlarda çalışan 450’ye yakın dolmuşu kaldırmıştı. Son olarak Kent Meydanı-Heykel hattındaki son 36 dolmuşu daha taksiye döndürme kararının ardından, şehir merkezinde toplam 360 adet dolmuşun bundan sonraki süreçte belirli bir zaman sürecinde taksiye dönmesi bekleniyor.

 

S.GARAJ-HEYKEL HATTI TARİH OLUYOR

Bursa’nın toplu taşıma kültürü için önemli bir hat olan ve eski adıyla S. Garaj-Heykel hattında çalışan son 36 dolmuşun kaldırılmasıyla bir devir de sona ermiş oldu. 1960 yılından bu yana Santral Garaj’dan Heykel’e yolcu taşınan bu hatta, daha önce 190 dolmuş bulunuyordu. Son 36 adet dolmuşun da taksiye dönecek olmasıyla, S.Garaj-Heykel hattı tarih olmuş olacak. 

“BU KARAR DOĞRU DEĞİL”

UKOME’nin kararını doğru bulmayan Şoförler Odası ise, sürecin zamana bırakılmasını istiyor. Şoförler Odası başkanı Hasan Topçu, kalan son 36 araç esnafının o hatta kalmak istediğini belirterek, oda olarak esnafın müktesep hakkına müdahale edemeyeceklerini söyledi. 

Dolmuşların o bölgede insanların ulaşım ihtiyaçlarını pratik olarak çözdüğüne dikkat çeken Topçu, “Dolmuşlar, aynı zamanda vatandaşın özel araç kullanımını da azaltıyor. Dolmuşlar insanların hayatlarını kolaylaştıran en pratik ulaşım aracıdır ve bunları korumak lazım. Biz Büyükşehir’in bu yöndeki kararını esnafa anlattık, alternatif yerler de sunduk ama esnafımız burada kalmak istiyor. Mahkeme daha önce burası için yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararın üzerine şimdi tekrar taksiye döndürülmek isteniyor. Esnaf, taksiye dönmek istemiyor. Bu sürecin zamana bırakılmasını istiyoruz. Bu karar doğru değil” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X