Şap aşıları tamamlandı

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, ilçede şap aşılama programının başarılı bir şekilde tamamlandığını bildirdi.

Şap aşıları tamamlandı

SADULLAH ORGAN

 

İlçede 9 bin 424 adet şap aşılaması yaptıklarını belirten Mahmut Doğru, “Şap aşısı önemli bir aşıdır. İnegöl’de büyükbaş hayvanların, aşıya mutaf hayvanların hepsi aşılandı. Aşısı kalan ve ihbar konusu olan durumlarda hemen işlemleri gerçekleştiriliyor.  Bu nedenle tek hayvan dahi olsa hemen aşısı gerçekleşiyor” dedi.

ÇKS BAŞVURULARI

2016 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için başvuruların devam ettiğini de ifade eden Mahmut Doğru, desteklemelerden yararlanmak için çiftçilerin ÇKS’ye kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi. Doğru, “ÇKS çiftçi için destekleme anlamında olmazsa olmazıdır. Çiftçilik ile uğraşan, çiftçiliği meslek haline getiren üreticilerimizin ÇKS’ye kayıt olmaları gerekiyor. 30 Haziran’a kadar işlemimiz açıktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X