Şap hastalığına karşı Bursa’da aşı hazırlığı

Hayvancılık sektörü için risk oluşturan hastalıkların başında gelen şap hastalığının önlenmesi amacıyla yapılan aşılama çalışmalarının hazırlıklarına başlandı. Bursa bölgesinde aşılama çalışmalarını geçen yıl olduğu gibi yıl da Serbest Veteriner Hekimler

Şap hastalığına karşı Bursa’da aşı hazırlığı

İlkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilen aşılama çalışmaları öncesinde Nilüfer’deki Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde (BAOB) toplantı yapıldı. 

Toplantıda bir önceki yıl yapılan çalışmalar değerlendirildi ve karşılaşılan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Bu yıl yapılacak çalışmaların ve yöntemlerinin de belirlendiği toplantı sonrasında yeni dönem protokolü hazırlıklarının tamamlandığı ve kısa süre içinde BVHO ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında protokol imzalanacağı belirtildi.

    

Toplantıda konuşan BVHO Başkanı Sinan Sağlam, geçen yıl imzalanan protokol ile şap aşısı çalışmalarını üyeleri olan Serbest Veteriner Hekimlerin gerçekleştirdiğini hatırlattı. Başkan Sağlam, aynı uygulamanın bu yıl da imzalanacak protokol çerçevesinde tekrarlanacağını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X