Sarar ve CCS işçileri sendikalı oldu

Eskişehir’de faaliyet gösteren Sarar Giyim ve CCS Giyim’de işçiler, 27 bin üyeye sahip Öz İplik-İş Sendikasına üye oldu.

Sarar ve CCS işçileri sendikalı oldu

Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş Sendikası bir süre önce Sarar ve CCS giyim işçilerinin talebi üzerine Eskişehir’de faaliyet göstermeye başladı. Vardiya giriş çıkışlarında işçileri karşılayan Öz İplik-İş heyeti, onları sendikaya üye olma konusunda bilgilendirdi. Yaklaşık 20 gündür fabrika önünden ayrılmayan Öz İplik-İş Sendikası, Sarar ve CCS’de çoğunluğu sağladı. 

CCS işçileri için 1 Kasım 2017 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki için başvuran sendika, Sarar işçileri için de 6 Kasım 2017 tarihinde Bakanlığa başvuruda bulundu. Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

”Örgütlenmenin hayli zor olduğu tekstil sektöründe Öz İplik-İş, sendikacılık tarihinde rekor niteliğinde bir sendikalaşma faaliyeti ortaya koydu. CCS ve Sarar olmak üzere yaklaşık 2 bin 500 işçinin çalıştığı iki iş yerinde 20 gün gibi kısa bir süre içinde çoğunluğu sağlayarak yetkiye başvurduk. Tüm Sarar, CCS çalışanlarına ve Öz İplik-İş teşkilatına hayırlı olsun.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X