Sararmış tırnakları beyazlatmak için öneriler

Ojelerden, aşırı sigara tüketiminden, sürekli kimyasallar arasında olan sararmış tırnaklar elleri bakımsız solgun göstermektedir. Bir kaç yöntemle evde tırnaklarınızı beyazlatıp yeniden canlı hale getirebilirsiniz.

Sararmış tırnakları beyazlatmak için öneriler

Kabartma tozu ve peroksit karışımı

 

Malzemeler

-2,5 yemek kaşığı kabartma tozu

-1 yemek kaşığı hidrojen peroksit

-Kulak çöpü

 

Malzemeleri küçük bir kapta karıştırıp kulak çöpü yardımı ile tırnaklarınıza sürün. 2-3 dk beklettikten sonra yıkayıp durulayın. 6-7 haftada bir uygulamanız sonucu sararmış tırnaklarınız beyazlaşaçaktır.

 

Karbonat ve yoğurt karışımı

 

Malzemeler

-1 çay kaşığı yoğurt

-1 çay kaşığı karbonat

 

Malzemeleri bir kapta birleştirip az suda ekleyerek krem kıvamına getirip bu karışımla tırnaklarınızı ovun. Bekletmeden yıkayıp durulayın. Haftada 2 kere yapmanızda fayda sağlayacaktır.

 

Menekşe yağı

Tırnaklarınız hem beyazlatıp hem hızlı güçlü uzamasını istiyorsanız menekşe yağını uygulayın. Pamuğa döktüğünüz menekşe yağıyla tırnaklarınızı silin.Yıkamaya gerek duymadan haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

Limon suyu

 

Tırnaklarınızı taze sıkılmış limon suyunun içinde veya ortadan ikiye ayırdığınız limona batırıp 10-15 dakika beklettikten sonra yıkayın. Sararmalar geçene kadar uygulayabilirsiniz.

 

Diş macunu

 

Diş macununu kullanmadığınız bir fırçaya az miktarda dökerek tırnaklarınızı fırça yardımıyla ovun. 10 dakika beklettikten sonra yıkayın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X