Sarı illerde kırmızı kural! Lokal kararlar alınabilecek

Kademeli normalleşme sonrası koronavirüs vakalarında artışların yaşanmasının ardından düşük riskli illerde, yüksek risk taşıyan bölgelerde kırmızı kategorideki kurallar uygulanabilecek.

Sarı illerde kırmızı kural! Lokal kararlar alınabilecek

Türkiye’de kademeli normalleşmenin 1 Mart’ta başlamasının ardından kentlerde yaşanan vaka artışı korkutmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Son hafta 100.000 nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne. En çok azalan illerimiz: Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman. ” açıklamasını yapmıştı.

Hürriyet Gazetesi’nden Nuray Babacan’ın haberine göre her ilde vaka artışını azaltmak amacıyla lokal kararlar alınabilecek. Bir ilin haritası sarı bile olsa yoğunluk ve risk yarattığı saptanan bölgeler için kırmızı kurallar devreye alınabilecek.Mesela işlek bir cadde, mahalle veya parka yönelik yeni kısıtlamalar gelebilecek.

Ayrıca, kırmızı bir ilden düşük riskli bir ile geçişte sınır geçişlerinde bekletme, HES kodu kontrolleri, şehirlerarası geçişin yasaklanması gibi kurallar uygulanabilecek.

1 BELDE DAHA KARANTİNAYA ALINDI, SÜRE 7 GÜNE ÇIKARILDI

Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ’Çok yüksek riskli’ kırmızı kategoride yer alan ve vaka sayısının yüksek olması nedeniyle 1 belde, 1 köy, 1 mahalle, 1 cadde ile 6 sokağın 5 gün süreyle karantinaya altına alındığı Aksaray’da sabah saatlerinde 1 belde daha karantina altına alındı. 5 gün önce karantinaya alınan bölgelerinin karantina süresi ise 7 güne çıkarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X