Sarıbal: 7 haziran kurtuluş günü olacak

Seçim çalışmalarını CHP ilçe ve mahalle örgütleri ziyaretleri ile sürdüren milletvekili aday adayı Orhan Sarıbal, halkın ödediği vergilerle oluşan bütçenin halkın yararına harcanmaktan çok uzak olduğunu ifade etti.

Sarıbal: 7 haziran kurtuluş günü olacak

2014 yılı bütçesinden harcanan 448 milyar liranın yüzde 28’inin genel kamu hizmetlerine gittiğine dikkat çeken Sarıbal, büyük açıklar veren Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) aktarılan kaynağın ise yüzde 21’i bulduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar temsilcilerinin sık sık CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SGK Genel Müdürlüğü dönemini topa tuttuklarını hatırlatan Sarıbal, bugün iktidarın bütçenin önemli kısmını SGK’ya daha doğrusu özel hastane zincirlerine ve ilaç endüstrisine aktardığına dikkat çekti. 

Karayolu başta olmak üzere ulaştırmaya, onun üstünden müteahhitlere ayrılan kaynağın bütçenin yüzde 6’sını bulduğuna işaret eden Orhan Sarıbal, sağlığa ayrılan payın ise yüzde 5’i bile bulmadığına dikkat çekti. Her geçen gün kendini daha fazla hissettiren baskıcı otoriter bir rejim için polis harcamalarının tavan yaptığına dikkat çeken Sarıbal, “Askeri harcamalar  21 milyar lira dolayında iken polisinki 23 milyar lirayı geçti. Haki ile mavinin toplam bütçeden payı yüzde 10’u buluyor. Eğitim harcamaları ise yüzde 17 dolayında” dedi.

7 Haziran’ın bu açıdan çok önemli olduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Aday Adayı Orhan Sarıbal, bu iktidardan kurtulmanın Türkiye’nin kurtuluşu olacağını vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X