Sarıbal muhtarlarla buluştu

CHP Bursa milletvekili adayı Orhan Sarıbal, büyük kentlerde mahalleye dönüştürülen köylerde muhtarlıkları eski gücüne kavuşturacaklarını, köylünün kullanım hakkı olan meraları yine köyün tasarrufuna bırakacaklarını söyledi.

Sarıbal muhtarlarla buluştu

CHP milletvekili adayları Orhan Sarıbal ve Lale Karabıyık, İlçe Başkanı Gönül Avil ve partililerle birlikte Karacabey’de köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunları dinlediler.  

Sarıbal, AKP iktidarının tarımla birlikte köylüyü de gözden çıkardığını belirterek, köylünün geçim kaynağı olan alanların Bütünşehir Yasası ile rant ve talana açıldığını söyledi. Yetkilerin tümünün muhtarlardan alınarak Büyükşehir’e ve  ilçe belediyelerine verilmesinin doğru olmadığını belirten Sarıbal, CHP iktidarında köy muhtarlarının eski yetkilerine kavuşturulacağını söyledi.

Muhtarların çağın gereklerine göre hizmet verebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturup özlük hakları ve çalışma koşullarını iyileştirerek, tüm yurttaşların bireysel hizmet alabilmesine olanak tanıyacaklarını ifade eden Sarıbal, “Mahalle muhtarlarının, belediye meclislerinde, köy muhtarlarının ise il genel meclislerinde sorumluluk bölgeleri ile ilgili konularda söz sahibi olmalarını sağlayacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X