Sarıbal: Okulların ihtiyaçları giderilmeli

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında devletin, öncelikle kendi okulunun ihtiyaçlarını gidermesi, eşit, nitelikli ve parasız eğitimi sağlaması gerektiğini söyledi.

Sarıbal: Okulların ihtiyaçları giderilmeli

Eğitimin, kamunun elinden çıkıp büyük oranda piyasalaştığını ve özelleştiğini, bilimsel ve laik olmaktan uzaklaştığını savunan Sarıbal, 350 bin öğrenci için devletin bütçesinden yaklaşık 1 milyar lira ayrılarak özel okullar için destek verildiğini anımsattı. Buna karşın devletin, kendi okullarına destek vermediğini ileri süren Sarıbal, şunları savundu:

‘Bu 1 milyar lira, siyasal iktidarın, kendisine hizmet eden, kendi amacı doğrultusunda kurdurduğu okulları desteklemek amacıyla yapılan bir yardımdır. Laik, demokrat, bilimden yana olan okulların aldığı pay çok düşükken, öğrencisini dolduramayan, özellikle dershaneden okullara dönüşmüş ya da belirli bir siyasi felsefeye hizmet eden okulların öğrenci açığını kapatıp onları finanse ediyor.’

Sarıbal ‘Devletin, önce kendi okulunun ihtiyaçlarını gidermesi, eşit, nitelikli, parasız eğitimi sağlaması gerekiyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X