Sarıbal’dan GDO tepkisi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Biyogüvenlik Kurulu’nun, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) başvurusu üzerine, bazı genetiği değiştirilmiş mısır ve soya çeşitlerinin hayvan yemlerinde kullanılmasına onay verilmesi

Sarıbal’dan GDO tepkisi

Kararın 16 Temmuz 2015’te Resmi Gazete’de yayınlandığını ifade eden Milletvekili Sarıbal,  GDO’lu yemle beslenen hayvanların eti, sütü, yumurtası hiçbir etiketlemeye dahi gerek duyulmadan tüketime sunulduğuna dikkat çekti. GDO konusunda toplumun bilinçlendirilmediğini söyleyen Milletvekili Sarıbal, “GDO, yemler yoluyla hayvan dokusuna geçer ve araştırmalarla da tespit edildiği gibi hayvan bundan zarar görür. GDO’ların insan sağlığına alarjiler, antibiyotiğe direnç ve benzeri konularda zarar verdiği bilimsel olarak ortaya çıkmıştır. GDO’lu ürünler ithal etmek yerine ülkemizde GDO’suz ürünlerin üretimi teşvik edilmelidir. Ülkemizin kaynakları yabancı tarım şirketlerine değil; kendi çiftçilerimize aktarılmalıdır” dedi.

HALKIMIZ GDO’LU ÜRÜNLERİ TÜKETMEK İSTEMİYOR

GDO’nun insan sağlığına zararlarının saymakla bitmeyeceğini söyleyen Milletvekili Sarıbal, şöyle konuştu:

“Türkiye GDO’lu ürünlere muhtaç değil. Halkımız, GDO’lu ürünleri ve bunlarla beslenen hayvanların ürünlerini tüketmek istemiyor. Ülkemizin ihtiyacı olan GDO ürünler-yemler değil, doğru tarım politikalarıdır. Türkiye’de halk sağlığıyla oynamak isteyenlerin her zaman karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz. İnsan sağlığına olumsuz etkileri her geçen gün ortaya konan GDO’lu ürünler için ısrar etmekten bir an önce vazgeçilsin.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X