Sarıbal’dan HES tepkisi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Türkiye’deki bütün dere ve nehirlerin üzerine HES kurulsa da bununla ülkenin ancak yüzde 5 enerji ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi.

Sarıbal’dan HES tepkisi

Sarıbal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, ‘HES’lerin zararlı olmadığını, çevreci olduğunu’ söylediğini anlatarak ‘Oysaki iki türün de zararı var. Her iki şekilde HES yapılırken de kesilen ormanlar, açılan yollar, kuraklığa terk edilen tarlalar, heyelanlar, doğal afetler gibi temel zararları var. HES’lerden su yataklarına su gitmediği için oradaki fauna, bitki örtüsü de zarar görüyor, köylünün ektiği alanlar elinden çıkıyor, köylü yoksullaşıyor’ diye konuştu.

Türkiye’deki bütün dere ve nehirlerin üzerine HES kurulsa da bununla ülkenin ancak yüzde 5 enerji ihtiyacının karşılanabileceğini vurgulayan Sarıbal, ‘HES’ler suların zincirlenmesidir, bloke edilmesidir, ticarileşmesidir. AKP 13 yılda toprağı, suyu, neyi bulduysa ticarileştirdi, belli bir grubu, insanı zengin etti, köylüyü ise tasfiye etti’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X