Sarıbal’dan istihdam önerisi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılında 5 bin 617 kişiye kadro sözü verildiğini ancak 2 yıl içinde sadece 494 atama yapıldığına dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda 20 bin kişilik boş kadr

Sarıbal’dan istihdam önerisi

Sarıbal, tarımsal eğitimin gıda mühendisliği, su ürünleri mühendisliği, balıkçılık teknolojisi mühendisliği, tütün teknolojisi mühendisliği, veterinerlik gibi diğer branşlarında da durum ziraat mühendisliği eğitiminden farklı olmadığını vurguladı. 

Yeterli ve sürdürülebilir tarımsal üretimin, gıda güvenliğinin sağlanabilmesi her şeyden önce tarımsal üretimin en önemli unsurları olan toprak ve su kaynaklarımızın nitelik ve niceliklerinin belirlenmesine, korunmasına ve sürdürülebilir kullanımına bağlı olduğunun altını çizen Sarıbal, şöyle devam etti:

“ 70 bin civarında işsiz mühendis, veteriner hekim, tekniker ve teknisyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na atama beklemektedir. Oysa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Bakanlık bünyesinde 20 bin boş kadro bulunduğunu belirtmişti. Bu kanun teklifi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığındaki 20 bin boş kadroya atama yapılarak; yıllarca çok zor şartlar altında okuyup bir meslek sahibi olduktan sonra hiç bitmeyecekmiş gibi görünen işsizlik sorunu ile yüzleşmek zorunda kalan gençlerimizin yaşadığı sıkıntıların bir nebze olsun giderilmesi amaçlanmaktadır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X