Sarıbal’dan YÖK’e ‘baraj’ eleştirisi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ‘YÖK; ziraat, orman ve su ürünleri fakültelerini diğer mühendis mezun eden fakültelerden ayırarak, bu fakülteleri başarı sırası barajı uygulamasının dışında tutuyor’ dedi.

Sarıbal’dan YÖK’e ‘baraj’ eleştirisi

Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, üniversite tercihlerinde başarı sırası barajı uygulamasının getirildiğini anımsatarak, buna göre, kendi puan türlerinde, tıp fakültesini tercih edeceklerin ilk 40 binde, hukuk fakültelerini tercih edeceklerin ilk 150 binde, mühendislik ve mimarlık fakültelerini tercih edeceklerin ise ilk 240 binde yer alması koşulunun getirildiğini belirtti. YÖK’ün, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri fakültelerini diğer mühendis mezun eden fakültelerden ayırarak, bu fakülteleri başarı sırası barajı uygulamasının dışında tuttuğunu ifade eden Sarıbal, söz konusu fakülteleri tercih edenlerin, başarı sırasına bakılmaksızın tercih yapabildiklerini söyledi.

BİLİMSEL KARŞILIĞI YOK

Sarıbal, şöyle devam etti:

‘Ne yazık ki hala binlerce su ürünleri, ziraat mühendisi ve orman fakültesi mezununun işsiz olduğunu gördüğümüz bu ortamda diğer mimar ve mühendisliklere kriter getiren YÖK, bu alanlardaki meslektaşlarımızı rencide eden, inciten, itibarsızlaştıran bir kararın altına imza koymuştur. Bu kararın hiçbir bilimsel karşılığının olmadığını biz biliyoruz. Bugün 200 bin civarında ziraat mühendisi, orman mühendisi, su ürünleri mühendisinin olduğu ülkemizde ciddi bir işsizlikle karşı karşıya olmamıza rağmen bir taraftan fakülte açmaya devam ediyor, bir taraftan da herhangi bir kriter getirmeyerek bu fakültelere her öğrencinin müracaat etmesi için olanak sağlıyor.’

Orhan Sarıbal, YÖK’ün, diğer mimarlık ve mühendislik fakülteleri için uyguladığı kriterin içine ziraat, orman ve Su Ürünleri Mühendisliği bölümlerini de alması gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X