Sarıbal’dan zeytin ağacı kesimine tepki

Referandum çalışması için İznik’e giden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, bir zeytinlikteki kesilmiş zeytin ağaçlarını görünce tepki gösterdi.

Sarıbal’dan zeytin ağacı kesimine tepki

HAYRİ ŞEN

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında İznik’te ilçe teşkilatıyla bir araya geldi. Orhan Sarıbal ardından ilçede ziyaretlerde bulundu. Sarıbal, ziyaret sırasında bir zeytin bahçesinde kesilmiş zeytin ağaçlarını görünce tepki gösterdi. Sarıbal, “Zeytin ağacı kesmek yasal değil, yasak” dedi.

Gemlik, Orhangazi, Mudanya ve İznik’in,  Türkiye’nin en iyi sofralık zeytinlerinin olduğu bölge olduğunu ifade eden CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Bu toprak, bu ağaçlar çok kıymetli. Bütün dünya yatırım yaparken, biz ne yazık ki, böyle kesip bitiyoruz. İşte bu yüzden herkesin sorumluluğa ihtiyacı var. Hukuken de doğru değil. Zeytin Yasası’na göre bunların hepsi yanlış” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X