Sarıbal’dan zeytinliklerle ilgili maddelere tepki

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesini öngören tasarıdan mera ve zeytin alanlarıyla ilgili maddelerin çekilmesini istedi.

Sarıbal’dan zeytinliklerle ilgili maddelere tepki

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sarıbal, sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesini öngören tasarıdan mera ve zeytin alanlarıyla ilgili maddelerin çekilmesini istedi. 

Zeytinin ülke ekonomisi, insan sağlığı ve tarihsel açıdan önemine işaret eden Sarıbal, zeytin alanlarının 750 bin ailenin geçimini sağladığını ve 10 milyon kişinin yaşamını etkilediğini söyledi. Sarıbal, zeytin alanlarının çok büyük kısmının işletme ölçeği boyutunda olmadığını, arazi ölçeklerinin oldukça küçük olduğunu belirterek, zeytin havzalarının birleştirilip, ortak üretimin desteklenmesi gerekirken tarım alanlarının yok edildiğini öne sürdü.

Kamu yararı gerekçe gösterilerek Gemlik zeytinliklerinin söktürülüp, bu alana rahatlıkla termik santral yapılabileceğini aktaran Sarıbal, Meclis’teki tasarının mera ve zeytin alanlarıyla ilgili maddelerinin geri çekilmesini istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X