Sarıgül, Karacabey’de vatandaşlarla buluştu

Şişli Belediye eski Başkanı Mustafa Sarıgül, 16 Nisan tarihinde yapılacak referandum öncesi CHP Karacabey İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Sarıgül, Karacabey’de vatandaşlarla buluştu

AYHAN FİDAN

 

Partililerle sohbet eden Sarıgül, referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sarıgül, “Oldu bitti Anayasa’nın ülkemize hiçbir faydası olmaz. Kardeşlik ve barışın Anayasası olması lazım. Ülkemizin güçlenmesi için yurttaşlarımızın yüzde yüzünün güleceği bir Anayasa yapmamız lazım” dedi.

Anayasa’nın toplumsal uzlaşma olmadan çıkmasını doğru bulmadığını ifade eden Sarıgül, “Bunu gerçekten üzüntüyle karşılıyorum. Keşke bir seçime gidilmeden önce bir uzlaşma sağlansaydı. Kaldı ki, partimiz bu konuda çok önemli adımlar attı. Ama ne yazık ki, gerekli ilgili göremedi. Ben yaptım oldu mantığı doğru değildir. Bugün Suriye’de demokrasi var mı? İran’da demokrasi var mı? Irak’ta demokrasi var mı? Libya’da demokrasi var mı?  Hiçbir yerde yok.  Tek islam ülkesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nde demokrasi var. Bu demokrasiyi kesintiye uğratmayalım. Bu demokrasiyi sıkıntıya sokmayalım. Bir gün gelecek ki, bu Anayasa’yı yurttaşlarımızın önüne uzatanlar bile diyecekler ki, biz yanlış karar vermişiz. Doğru karar vermemişiz” dedi.

Sarıgül, ”Bu anayasa  12 Eylül Anayasası’dır. Bu anayasa değişmelidir. Ama tüm siyasi partileri sivil topluma sorularak değiştirilmedir. Bu oylamanın sonucu hayır da olsa hemen pazartesi günü sivil Anayasa yapmak için yollara düşmek lazım. Bunun için de toplumsal uzlaşma aranması lazım” ifadelerini kullandı. Mustafa Sarıgül ilçe teşkilatını ziyareti sonrasında, esnaf ve kahvehaneleri gezerek vatandaşla bir araya geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X