Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Sarıkamış şehitleri Uludağ’da anıldı

Bursa’da yeni yılda yağan karla beraber beyazlara bürünen Uludağ’da yapılan yürüyüşe katılan vatandaşlar, Sarıkamış şehitlerini andı.

Bursa’da yeni yılda yağan karla beraber beyazlara bürünen Uludağ'da yapılan

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından tertiplenen yürüyüşte, 101 sene evvel Allahüekber dağlarında donan 90 bin Sarıkamış şehidi anıldı. Yürüyüşe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, Büyükşehir Belediyesi İzcilik Kulübü, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Bursalı dağcılardan oluşan yüzlerce kişi katıldı. 

Teleferik istasyonundan yola çıkan kalabalık, meşhur Çalıkuşu romanına konu olan Zeyniler köyüne ulaştı. Vatandaşlara Zeyniler Köy Konağı’nda çorba ve çay ikram edildi. Vatandaşlar daha sonra şehre dönerken, 51 dağcı ise tarihi Cumalıkızık’a kadar yürüdü. 

 

Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, yaptığı konuşmada, “Şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz. Bize bu cennet vatanı kanlarıyla armağan eden şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bugün onlar için buluştuk. Katılanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Avatar Seç KAPAT
Osmangazi Belediyesi Olağan Meclis toplantısında önemli kararlar alındı.
Sıradaki Haber Osmangazi Belediyesi’ne ait spor ve sosyal tesislere zam kararı