Sarıkaya’dan velilere kayıt parası uyarısı

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, okul idarecilerinin kayıt parası adı altında bağış almasının yasadışı olduğunu belirterek, velilerin kesinlikle para ödememelerini istedi.

Sarıkaya’dan velilere kayıt parası uyarısı

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, yeni eğitim-öğretim dönemi dolayısıyla mesaj yayımladı. Öğretmenlerin, gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurabilmesi için kendilerini geliştirmesi gerektiğini belirten Sarıkaya, öğrencilere ise, okulun sadece bilgi alma yeri olmadığını, okulda dostluğu, paylaşmayı, saygı ve sevgiyi de öğrenmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Velilerden kayıt parası ödememelerini isteyen Sarıkaya, “Her yıl gündeme gelen bir konu hakkında siz değerli velilerimizi bilgilendirmek isterim. Okula kayıt dönemlerinde velilerimizin okula kayıt parası adı altında bağış yapmaya zorlandıkları yönünde ihbarlar almaktayız. Anayasamızın “eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi” başlıklı 42. maddesine aykırı bir davranış olan bu meselenin müdürlüğümüz tarafından ciddi bir şekilde takip edildiğinin siz değerle velilerimiz tarafından bilinmesinde fayda görüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X