Sarımsak ve sütü kaynatın bakın neler olacak…

Sarımsak içerdiği besin değerleri ve vitaminler ile başta kalp sağlığı olmak üzere, damar tıkanıklığı, kolesterol ve tansiyon gibi bir çok ciddi hastalığa şifa olmaktadır. Sağlığa faydalarının yanında kokusu ile de yemeklere lezzet katan sarımsak hangi hastalıklara iyi gelir? Sarımsak ile sütü beraber tüketirseniz hangi hastalığa iyi gelir? İşte yanıtı…

Sarımsak ve sütü kaynatın bakın neler olacak…

Solunum yollarınız çeşitli sebeplerden dolayı tıkandığı zaman nefes alıp verdiğinizde hissettiğiniz o rahatsız edici hırıltı kimimiz için kabustur. Peki astım, öksürük ve hırıltıdan kurtulmak için ne yapmalı? Evde yapabileceğiniz tedavi yöntemleri nelerdir? Uzmanlar bunun için mucize etkileri olan sarımsak ve sütü öneriyorlar.


SARIMSAK VE SÜTÜ KAYNATIN : Sarımsak sadece hırıltı için değil astım ve öksürük tedavisinde de etkilidir. Antioksidan etkiye sahip sarımsak serbest radikalleri nötr hale getirir, solunum yollarındaki tıkanıklığı azaltır, nefesinizi açar, astım ataklarını önler.Ağız kokusunu geçirir.

3-4 diş sarımsağı ezip 1 bardak su veya sütle kaynatın. Soğumasını bekledikten sonra günde 2-3 kez için. Veya günde iki kez 1 diş sarımsakla 1 çay kaşığı bal yiyin.Zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. İşte sarımsağın iyi geldiği hastalıklar…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X