Şarkılar BUSADER İlkokulu için söylendi

Depremde 7 sanatçısını kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu Birleşik Uluslararası Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Dernekleri Federasyonu (BUSADER) organizasyonuyla Bursa’da konser verdi. Konser BUSADER’in Hatay Samandağ’da inşa edeceği okul yararına gerçekleşti.

Şarkılar BUSADER İlkokulu için söylendi

Depremin ilk gününden bu yana afet bölgesine yardım elini uzatan Birleşik Uluslararası Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Dernekleri Federasyonu (BUSADER), şimdi de Hatay Samandağ’da yaptıracağı okul için Antakya Medeniyetler Korosu’nu Bursalılarla buluşturdu.

Önceki akşam Merinos AKKM’nde gerçekleşen ve 2 bine yakın kişinin katıldığı konser; Bursa protokolü, cemiyet hayatının tanınmış isimleri ve sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Gecenin açılış konuşmasını yapan BUSADER Federasyonu Başkanı Zerrin Özgüle, “11 ilimizi etkileyen belki de tarihin en büyük depremi sonrası yaraları sarmak adına buluştuk. Öyle bir deprem yaşadık ki üşümekten, su içmekten, yemek yemekten utandık, yaşarken cehennemi gördük. Ancak gün iyileşme ve yaraları sarma günü. Yaptığımız deprem bölgesi ziyaretlerimizde her şeyi devletimizden beklemeden biz de kalıcı bir hizmet vermek arzusuyla Bursa valimizin bizleri yönlendirmesi ile Hatay il milli eğitim müdürlüğü ile temaslara geçip yıkılan harabe haline gelen Karaçay İlkokulu’nu yeniden yapmaya talip olduk” dedi.

Bursalılar Antakya Medeniyetler Korosu’nun şarkılarına cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti.

MÜZİK İYİLEŞTİRİR

Gecede tüm şarkılarını depremde hayatını kaybedenler için söyleyen Antakya Medeniyetler Korosu, Merinos AKKM’ni dolduran Bursalıları ağlattı. Şarkı aralarında Bursalılarla dertlerini paylaşan Koro Şefi Yılmaz Özfırat, “Bizler tüm depremzedelerin sesi olmaya çalışıyoruz. Acının karanlığı müziği olur mu diyorlar. Elbette olur. Unutmayalım ki müzik bizi iyileştirir” dedi.

Bu anlamlı gecenin sponsorları birer plaketle ödüllendirildi.
BUSADER Federasyonu Yönetim Kurulu, bu keyifli akşamın anısına hep birlikte objektiflerin karşısına geçti.
BUSADER Federasyonu Başkanı Zerrin Özgüle, Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat’a gecenin anısına çini tabak armağan etti.
Dr.Merve Başkan, Nilgün Kudat, Zerrin Özgüle, İlknur Çınar
Veteran BUSADER Yönetim Kurulu üyeleri
Bursa BUSADER Bursa Yönetim Kurulu üyeleri
BUSADER Federasyonu Başkanı Zerrin Özgüle, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın eşi Sevinç Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın eşi Ayşegül Canbolat
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve eşi Zeynep Erdem
Emine Örnek
RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp ile eşi Gülçiray Alp
Elif ve Murat Evke, İlkay Akbaş
Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve eşi Feriha Aslan
Genç BUSADER Yönetim Kurulu üyeleri
Başak, Burak, Belma Rıdvan Şen, Berna Öksüz
Fatma ve Doğan Yılmaz
Sinem Uğurgün
Genç BUSADER Başkanı Ata Azapoğlu, Bursa BUSADER Başkanı Tülin Günbatılı, BUSADER Federasyonu Başkanı Zerrin Özgüle, ANSADER Başkanı Öztuna Norman, İstanbul BUSADER Başkan Yardımcısı İlknur Çınar, Veteran BUSADER Başkanı Deniz Cantürk
Şebnem ve Vedat Çallı
Ebru Yangöz Sağlık
Hülya ve Cemal Tuzcuoğlu, Nilay Pelin
Dr. Fatma Akalp
Emire ve Selçuk Eren
Türkan Kaya
Antakya Medeniyetler Korosu, Bursa’da unutulmaz bir konsere imza attı.
Binnur Uyar
TEV Bursa Şube Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan
Cahit Arda Şengül

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X