Sarkisyan’dan Ankara’ya çağrı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, TBMM’nin iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecini öngören protokolleri onaylaması halinde, kendilerinin de adım atacağını belirtti.

Sarkisyan’dan Ankara’ya çağrı

Rus basınınıa konuşan Sarkisyan protokolleri parlamentonun gündeminden çekerek Ankara’ya mesaj verdiklerini söyledi ve ‘sonsuza kadar beklemek niyetinde değiliz’dedi. ‘Bu hukuki değil siyasi bir karardı’ diyen Sarkisyan ayrıca protokollerin altındaki imzaların hala duruduğunu ve bunu geri çekmediklerini ifade etti. ‘Dolayısıyla belgeler halen unutulmadı’ diyen Ermeni lider, ‘TBMM gereken kararı alırsa Ermenistan parlamentosu da alır’ ifadesini kullandı.

‘SOYKIRIM DEMEDİ’

Rusya’dan ise ‘Soykırım demedik’ açıklaması geldi. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dimitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerinin Putin’e aktarıldığını belirtti. 

Peskov,  ‘Başkanın ağızından Erivan’da soykırım ifadesi tek bir sefer çıktı, o da BM tarafından  zamanınıda kabul edilen ‘Soykırım Bildirgesi’ ile ilgili. Bunun dışında Putin, 1915 olayları hakkında ‘soykırım’ tanımı yapmadı’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X