Satışların hepsini durdurdu

Volkswagen egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapan yazılım içeren dizel araçların Avrupa Birliği’nde (AB) satışını durdurdu. AB’de şu an emsiyon değerlerinde hile yapılan 8.5 milyon araç bulunuyor.

Satışların hepsini durdurdu

Açıklamada Euro 5 (EA 189) motora sahip bazı dizel araçların satışının durdurulduğu, bayilerde bulunan araçların ise telafi edici onarımdan sonra satışa sunulacağı belirtildi.

8.5 MİLYON ARAÇ GERİ ÇAĞIRILACAK 

Dünya çapında sattığı 11 milyon kadar aracın emisyon testlerini yanıltıcı yazılım içerdiğini geçen ay açıklayan Volkswagen, Alman düzenleyici kuruluşunun talimatlarının ardından 15 Ekim’de Avrupa Birliği’nde sattığı 8.5 milyon aracı geri çağıracağını duyurmuştu.

TÜRKİYE’DE DE DURDURULDU

Volkswagen’in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki Jetta ve Caddy modellerin satışını dün itibariyle durdurdu.

BAKAN’DAN VOLKSWAGEN AÇIKLAMASI

Dün bir televizyon kanalının canlı yayına konuk olan Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Volkswagen’in EA189- EU5 tipindeki araçların satışını dün akşam itibariyle gönüllü olarak durduracağını açıklamıştı.

Işık, yayında haberi bu şekilde duyurmuştu:

“Belki ilk defa bir bilgiyi de sizin aracılığınızla paylaşalım. Şu anda Volkwagen’in EA189- EU5  tipinde iki araçları var Türkiye’de. Bunların satışını da bu akşam itibariyle durduracak. Bu gönüllü bir durdurma. Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak. Bu noktada ben firmamızın duyarlılığına teşekkür ediyorum. Bu noktayı yakınen takip ediyoruz. Bir taraftan emisyon noktasındaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu noktada firmanın hassasiyeti önemli. Bu akşam itibariyle dediğim gibi Jetta ve Caddy’de 1.6 dizel motor satışı firmanın askıya aldığını belki sizlerin aracılığıyla kamu oyuyla da paylaşmış oldum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X