Savaş kızıştı

Musul operasyonunda dün kritik bir gün yaşandı. Kent sınırına ilk kez giren Irak Özel Kuvvetleri, DEAŞ’ın sert direnişiyle karşılaştı.

Savaş kızıştı

Musul operasyonu ikinci haftasını tamamlamışken, Irak özel kuvvetlerinin kent sınırında ilk kez girdiği ve DEAŞ militanlarının sert bir direniş sergilediği bildirildi.

DEAŞ dün Irak özel kuvvetlerini kentin doğusunda roket yağmuruna tuttu. Terör örgütü militanlarının roket güdümlü bombalar, makineli tüfek ve küçük silahlarla saldırdığı belirtildi. Örgütün ayrıca keskin nişancı da kullandığı gelen haberler arasında.

Irak askerlerininse bir yandan ağır silahlarla yanıt verdiği, bir yandan da ilerlemek için ABD liderliğindeki uluslararası koalisyondan hava desteği aldığı ifade edildi.

25 BİN KİŞİ CANLI KALKAN

BM, terör örgütü DEAŞ’ın Musul’un güneyindeki Hammam el Alil kasabasındaki yaklaşık 25 bin sivilin kamyon ve otobüslere bindirdiğini açıkladı. BM insan hakları sözcüsü Ravina Shamdasani, önceki gün sabaha karşı kamyon ve otoüslere bindirilen sivillerin, muhtemelen DEAŞ mevzilerinin korunması amacıyla canlı kalkan olarak kullanılmak istendiği ni söyledi.

TELAFER’E OPERASYON

Bu arada Musul operasyonuna katılan güçlerden Haşdi Şabi DEAŞ’ın Irak-Suriye bağlantısını kesmek için yaklaşık 100 bin Türkmen’in yaşadığı Telafer’e doğru operasyona başladı.

Sünni Iraklıların Haşdi Şabi’yi mezhepçi olarak gördükleri biliniyor. Özellikle 2015’te, Sünnilerin yoğun yaşadığı Tikrit’in DEAŞ’tan geri alındığı operasyonda Haşdi Şabi’ye yönelik insan hakkı ihlali eleştirileri yöneltilmişti. BM özellikle bu yaz gerçekleştirilen operasyonlarda örgütü eleştirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X