Savaşa devam

Suriye’de ‘çok yakın’ denen ateşkes yine başka bahara kaldı. ABD ve Rusya ateşkes konusunda anlaşamadı. Ülke dün bir saat içinde beş ayrı saldırının hedefi oldu, tam 50 kişi yaşamını yitirdi.

Savaşa devam

ABD’yle Rusya arasındaki ateşkes görüşmeleri bir kez daha sonuçsuz kalırken, Suriye haftaya yine peş peşe patlamalarla başladı. 

Ülkede, dün sabah bir saat içinde beş patlama meydana geldi. Kıyı kenti Tartus’un girişindeki Arzuna köprüsü yakınlarında iki patlama yaşandı. Patlamalarda en az 35 kişinin yaşamını yitirdiği, 43 kişinin de yaralandığı açıklandı.


Devlet televizyonu, köprü yakınlarında önce bomba yüklü bir aracın patlatıldığını, ardından da yaralılara yardıma gelen kalabalığın içerisine karışan bir kişinin canlı bomba saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

KARAYOLUNDA SALDIRI

Humus kentinde de bomba yüklü bir aracın infilak ettiğini bildirdi. Devlet televizyonu bu saldırıda dört kişinin öldüğünü belirtti. 

Suriye devlet televizyonu, başkent Şam’ın dışındaki El Sabura ile el-Bija arasındaki karayolu üzerinde de patlama olduğunu bildirdi. Bu patlamada da üç kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Haseke’deki bir patlamada ise sekiz kişinin öldüğü duyuruldu. Saldırıyı, terör örgütü IŞİD üstlendi.

ATEŞKESTE ANLAŞAMADILAR

Bu arada ABD ve Rusya’nın Suriye’de ateşkes sağlanması konusunda anlaşamadıkları belirtildi. Çin’de dün sona eren G-20 zirvesi sırasında tam 

1 saat 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştiren, ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye konusunda ananalşamadığı bildirildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Obama’nın görüşmesine ilişkin olarak, ‘Görüşme planlanandan uzun sürdü. Hepsinden önce Suriye ve Ukrayna’yı konuştular’dedi.

LAVROV VE KERRY DE GÖRÜŞTÜ

Bu arada Putin ve Obama’nın Çin’deki görüşmesi, Rusya ve ABD’nin Suriye’deki askeri eylemlerini koordine etmek amacıyla bir anlaşmaya varmaya çalıştığı bir döneme denk geldi. Bu nedenle de iki liderden önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD’li mevkidaşı John Kerry, ayrı bir görüşme gerçekleştirdi.

Üst düzey ABD’li bir yetkili, Kerry ile Lavrov arasında Çin’in Hangzhou kentinde yürütülen görüşmeler sırasında iki ülke arasında görüş ayrılıklarının giderilemediğini söyledi. 

İki diplomat, G20 zirvesi vesilesiyle bulunduları Çin’de Suriye krizine çözüm bulmak için yeniden görüşmelere başlamıştı. 

Pazar günü konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov da ABD ile Suriye konusunda anlaşmaya yakın olduklarını söylemişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X