‘Savaşa hazırız’

ABD’nin Carl Vinson hücum filosunu Kore sularına çekmesine Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) yanıtı ‘ABD’nin istediği her türlü savaşa yanıt vermeye hazırız’ oldu.

‘Savaşa hazırız’

ABD ordusu, Avustralya seyahatini iptal ettiği Carl Vinson hücum filosuna Kore sularına gitme emri vermişti. Kuzey kore dışişleri bakanlığınca yapılan açıklamada bölgeye gönderilen hücum filosunun ABD’nin ‘işgal hamlelerinin ciddi bir noktaya ulaştığını’ gösterdiği belirtildi. Açıklamada ‘ABD’nin ölçüsüz eylemleri nedeniyle oluşabilecek feci sonuçlardan yalnızca ABD’yi sorumlu tutacağız. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD’nin istediği her türlü savaşa yanıt vermeye hazırdır’ denildi.

ÇOK SERT TEPKİ VERMİŞTİ

Öte yandan, Kuzey Kore, İdlib’de kimyasal saldırı düzenlediği öne sürülen Şam rejimine yönelik ABD saldırısına en sert tepki gösteren ülke olarak kayıtlara geçmişti. Operasyonu “affedilmez bir saldırı eylemi” olarak nitelendiren Pyongyang Yönetimi’nden gelen açıklamada, “Bu olay, Kuzey Kore’nin nükleer silah geliştirmekte milyon kez haklı olduğunu gösterdi” ifadesi yer almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X