Savaşın izlerini resim yaparak silmeye çalışıyorlar

Suriye’nin İdlib ilinde savaş mağduru çocuklara psikolojik destek için atölyede resim çizdiriliyor.

Savaşın izlerini resim yaparak silmeye çalışıyorlar

Suriye’nin kuzeyindeki İdlib iline bağlı Serabin ilçesindeki Gökkuşağı Resim Atölyesinde, savaş mağduru çocuklara resim çizdirilerek psikolojik destek sağlanıyor.

İlçedeki Gökkuşağı Resim Atölyesinde, savaş mağduru Suriyeli çocuklar, gördükleri psiko-sosyal terapi kapsamında resim çiziyor. Resimler daha sonra sergileniyor.

Merkezin sorumlusu Halid Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “İç savaşın sürdüğü ülkede çocuklara psikolojik destek vermek amaçlı bu merkezi kurduk.” dedi.

Geçen yıl kurulan merkezde şu an 648 çocuğa resimler çizdirerek psiko-sosyal terapi uyguladıklarını belirten Ahmet, “Çocuklar yaşadıklarını veya hayallerini resmediyorlar. Bu çocukların psikolojik durumlarını tespit etmek ve bozuksa düzeltmek için güzel bir yöntem.” değerlendirmesinde bulundu.

Atölyedeki öğretmenlerden Arife Musa da “Çocuklara destek vermek için büyük bir çalışma içindeyiz. Merkezimiz küçük ama yaptığımız işler büyük. Atölyemize katılan çocuk sayısı gün geçtikçe artıyor.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan çocuklardan Yasmin Muhammed ise “Resim çizmek için buradayım. Burada olmak bile beni mutlu ediyor. Sergide 3 resmim var. ” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X