‘Savaşmaya devam etmeliyiz’

İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Filistin topraklarında kurulduğu 1948’den bu yana hayatını kaybeden Yahudi asker ve polisler için düzenlenen anma etkinliğinde konuştu.

‘Savaşmaya devam etmeliyiz’

İsrail’de, “Savaş ve Terör Kurbanlarını Anma Günü” kapsamında düzenlenen etkinliklerde, yaşamını yitiren Yahudi asker ve polisler anıldı.

İsrail’de “Bağımsızlık Günü” olarak kutlanan 23 Nisan’dan bir önceki gün, “Savaş ve Terör Kurbanlarını Anma Günü” adıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

İsrail’in, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında kurulduğu 1948’den bu yana hayatını kaybeden Yahudi asker ve polislerin anıldığı etkinlikler, 20.00’de ülke genelinde çalan sirenlerle başladı. 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Kudüs’teki Yad Leban’im Anıtın’da yaptığı konuşmada, geçen yıl İsrail’in Gazze saldırısında verdiği kayıpları hatırlattı.

Netanyahu, “Savaş ve Terör Kurbanlarını Anma Günü’nde, İsrail devleti için canlarını feda edenlerin kahramanlıklarını hatırlıyoruz. Ortadoğu’daki mevcut durumda varlığımız için savaşmaya devam etmeliyiz” yorumunda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X