Savaştan kaçtı Bursa’da market açtı

Ülkelerinden kaçarak İnegöl’e sığınan yaklaşık 4 bin Suriyeli aile fertleri, çeşitli iş kollarında çalışarak evlerinin geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Bazı Suriyeliler ise İnegöl’ün çeşitli mahallelerinde kendi işini kurmaya başladı.

Savaştan kaçtı Bursa’da market açtı

SADULLAH ORGAN

 

Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak 8 ay önce İnegöl’e ailesi ile birlikte gelen Marvan Sefo, Mesudiye Mahallesi İnegöl Caddesi’nde mini market açarak, burada Suriye’den getirdiği ürünleri satmaya başladı. Ülkesinde yaşanan iç savaş nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden Sefo, “Can güvenliğimiz olmayınca ben de ailemi alıp İnegöl’e geldim. Bir süre İnegöl’de mobilya fabrikalarında çalıştım. Geçtiğimiz hafta da bir işyeri açmaya karar verdim. Suriye’den getirdiğim ürünlerin olduğu bir mini market açtım. Bir haftadan bu yana da bu işi yapıyorum” dedi.

İNEGÖLLÜLER BİZE DESTEK OLUYOR

Kahve, Suriye Ekmeği, Baharat, içecek ve konserve ürünlerinin yer aldığı Suriye markalarını kendi işyerinde satışa sunduğunu söyleyen Sefo, “İnegöllüler de alışveriş için geliyorlar. Ürünlerimizi beğeniyorlar. İşyerinin geliri ile evimin ihtiyaçlarını karşılıyorum. İnegöllü vatandaşların bize destek olması, bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X