Savaştan kaçtılar yardım bekliyorlar

Çatışmalardan kaçarak Türkiye`nin çeşitli kentlerine dağılan Suriye uyruklu sığınmacılar, Mudanya Güzelyalı`da perişan bir şekilde hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Savaştan kaçtılar yardım bekliyorlar
ÖMER BİLİK
  
Suriyeliler özellikle Güzelyalı bölgesindeki bankamatiklerde, parklarda, metruk evlerde ve Güzelyalı Belediye Kapalı Pazaryeri’nde olumsuz şartlar altında yaşıyorlar.
 
Aileleri parklarda ve kapalı alanlarda kalan bazı çocuklar, sinyalizasyon sistemi olan kavşaklarda ellerindeki Türkçe yazılarla otomobil sürücülerinden para isterken, bazıları ise oyun parklarında oynuyorlar.
 
Mudanya ve Güzelyalı’da yaşayan vatandaşlar yaz aylarının sona ermesiyle birlikte kışın yaklaştığı şu günlerde savaş mağdurlarına sahip çıkılmasını istediler.
 
Onlara kapalı alanlar bulup banyo, tuvalet ve yaşamsal ihtiyaçlarının giderilmesi, sokaklarda dilenen ve araçların önüne atlayıp para isteyen çocukların korunma altına alınması gerektiğini belirten bölge sakinleri, sığınmacıların yaşamsal şartlarının daha iyi duruma getirilip bu sorunlarına çare bulunması gerektiğini söylediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X