‘Savcı denilmez’

Cumhurbaşkanı’na yönelik sözleri sonrasında hakkında soruşturma başlatan savcıya sert çıkan CHP lideri, ‘Sarayın kapıkulluğunu yapan adama cumhuriyet savcısı denilmez’ dedi.

‘Savcı denilmez’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle hakkında başlatılan soruşturmaya ‘Sarayın kapıkulluğunu yapan adama cumhuriyet savcısı denilmez’ sözleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu yapılan CHP kurultayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleriyle başlayan tartışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerinin ardından kendisine yönelik ‘yaylım ateşi’ başladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ‘Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma açmış. Önce o cumhuriyet savcısına seslenmek isterim; sarayın kapıkulluğunu yapan adama cumhuriyet savcısı denilmez’ dedi. ‘Sanıyor ki davayı açtık bunlar korkacak. Sen kim, dava kim?’ ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

ÖLÜMÜNE SAVUNACAĞIZ

‘Kurutayda da söyledim, ölümüne demokrasiyi savunacağız, ölümüne. Sanıyorlar ki kendilerinden korkacağız, savcı da olsa cumhurbaşkanı da olsa, başbakan da olsa Allah’tan başka kimseden korkmayız. Aslında diktatör dediğim için değil, diktatör bozuntusu dediğim için kızıyor. TBMM’de yaptığı yeminin kasedini göndereceğim. Hesabını o verecek. Seçimlerde tarafsızlığını korumadı, meydan meydan gezdi. 400 milletvekili istedi. YSK diktatör bozuntusuna ‘sen tarafsızlığını koruyacaksın’ deme cesaretini gösteremedi.

ÖRTÜLÜ ÖDENEK

Erdoğan’ın örtülü ödeneğinden 1 milyarın üzerinde para kullanmış. Nereye kullandığını kimse bilmiyor. Ahmet Necdet Sezer 7 yılda 167.004 milyon lira. Sayın Abdullah Gül, o da 7 yıl cumhurbaşkanlığı yaptı o da 722 milyon lira harcadı. Erdoğan 1.5 yılda 2 milyar 800 milyon lira harcadı. Ben bu milletin vergisine, işsizine sahip çıkıyorum. Ben geçinebilmek için çöplerden kağıt toplayan çocuklarımıza sahip çıkıyorum, onların paralarını yiyor bunlar. Bu paranın nasıl ve nerelere harcandığını sorgulama hakkı vatandaşa aittir. Ben parayı istediğim gibi harcarım diyenlere diktatör denilir.’

HESABINI VERECEKLER

Konuşmasında Güneydoğu’da yaşananlara da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Eskiden terör dağlardaydı şimdi şehrin merkezinde’ dedi. ‘Şehitlerimizin vebali onların omuzlarındadır’ ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, ‘Terör örgütleri kendi bölgelerinde mahkeme kurarken seyrettiler, şimdi kalkmış aslan kesiliyorlar. Önce bunun hesabını vereceksin’ diye konuştu.

AİHM’e kadar giderim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 35. Olağan Kurultayı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmasına ilişkin Twitter’da da açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, ‘Hitler’e özenen, halkı kutuplaştıran, ülkeyi yangın yerine çevirmiş birine diktatör bozuntusu değil de barış elçisi mi diyecektim? Savcılara talimat vermek Cumhurbaşkanı’nın işi değildir’ dedi. Hakkında açılan soruşturmanın takipçisi olacağını belirten Kılıçdaroğlu, AİHM’ye kadar gideceğini de sözledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X