Savcı Fikret Seçen hakkında yakalama kararı talebi

“Askeri casusluk” davasında sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymadığı iddia edilen Çorum Savcısı Fikret Seçen hakkında, tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkartılması talep edildi.

Savcı Fikret Seçen hakkında yakalama kararı talebi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul’daki “Askeri casusluk” davasında, sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymadığı iddia edilen savcı Fikret Seçen, mahkeme heyeti başkanı Metin Özçelik ile üyeler Mehmet Ekinci ve Birol Bilen hakkında “iftira”, “görevi kötüye kullanma” ve “resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek” suçlarından iddianamehazırlandı.

 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, kamuoyunda ”İstanbul Askeri Casusluk Davası” olarak bilinen İstanbul (CMK 250. madde ile yetkili kapatılan) 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın soruşturması sırasında, şüpheliler Yücel Çipli, Merdan Metin, Aysam Akses ve Cüneyt Hakan Bağcıoğulları’nın avukatı Naim Karakaya’nın 22 Kasım 2010’daki dilekçesi ile TÜBİTAK’a sorular sorduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

 

”TÜBİTAK BİLGEM’in cevabi yazısının iddianamenin düzenlenme tarihinden önce başsavcılığa intikal etmesine rağmen soruşturma dosyası içerisine konulmayarak kamu davası açılmıştır. Bahse konu rapordan iddianame içeriğinde bahsedilmemiş ve deliller bölümünde de gösterilmemiştir. Yargılama sürecinde; avukat Naim Karakaya’nın TÜBİTAK’ın cevabi yazısının adli emanetten getirtilerek, dava dosyasına konulmasını defalarca talep etmesine rağmen, 20 Nisan, 22 Nisan ve 7 Ekim 2011 tarihli celselerde, şüpheli mahkeme başkanı Metin Özçelik ve üye hakimler Birol Bilen ile Mehmet Ekinci’nin tutuklu sanıkların lehine olan TÜBİTAK BİLGEM cevabi yazısının adli emanetten getirtilerek, dosyaya konulması taleplerini kabul etmemiştir.”

”Raporlar ve ekleri gizlendi”

 

İddianamede, soruşturmayı yürüten ve iddianameyi tanzim eden cumhuriyet savcısı Seçen’in adli emanete aldırmış olmasına rağmen 2 gün sonra düzenlediği iddianamede, bu raporlar ve eklerinden hiç bahsetmeyerek onları gizleme eyleminde bulunduğu belirtildi.

 

Yargılamayı icra eden mahkemenin başkan ve üyelerinin de cumhuriyet savcısı ile benzer bir şekilde hareket ettiği belirtilen iddianamede, hakimlerin raporları dava dosyasına koymadığı, gerekçeli kararda bu raporlar ve eklerinden hiç bahsedilmediği, ayrıca TÜBİTAK BİLGEM tarafından yazılan yazı ile savcılıktan sonra ayrıca mahkemeye gönderilen 40 sayılı rapor ve eklerini sanıklara veya avukatlarına tebliğ edilmediği ve dosya içerisine konulmadığı bildirildi.

Seçen hakkında Yakalama kararı talebi

 

Şüpheli Fikret Seçen’in farklı yollardan dosyası hakkında bilgi sahibi olup, hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulması kararından 2 gün önce yurt dışına çıkış yaptığı anlatılan iddianamede, Seçen’in suç ve cezadan kurtulma amaçlı yurt dışına kaçtığının anlaşıldığından hakkında kuvvetli delil bulunması, yurt dışına kaçması ve ülkeye geri dönmemesi sebebiyle tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkartılması talep edildi.

 

14 yıl 6 aya ka​dar hapis cezası istemi

 

İddianamede, şüpheliler Fikret Seçen, Metin Özçelik, Birol Bilen ve Mehmet Ekinci hakkında “iftira”, ”görevi kötüye kullanma” ve ”resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek” suçlarından 4 yıl 9 aydan 14 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

 

İddianame, değerlendirme için Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X