Savcı Nisman’ın ölüm sebebi intihar

Arjantin’de 1994’teki terör saldırısı soruşturmasında devlet başkanını İran ile gizlice anlaşmaya varmakla suçlayan ve dün evinde ölü bulunan Savcı Nisman’ın cesedine yapılan ilk otopsi, savcının intihar ettiğini gösteriyor.

Savcı Nisman’ın ölüm sebebi intihar

Arjantin’de 1994’teki terör saldırısıyla ilgili soruşturmada devlet başkanını İran ile gizlice anlaşmaya varmakla suçlayan ve dün evinde ölü bulunan Savcı Alberto Nisman’ın cesedine yapılan ilk otopsi, savcının intihar ettiğini gösteriyor.

Nisman’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yöneten Savcı Viviana Fein, ilk otopsi sonucunun, dün başkent Buenos Aires’teki evinin banyosunda başından vurulmuş olarak bulunan savcının cinayet sonucu ölmediğini gösterdiğini söyledi. 

Savcının ölümünün aydınlatılabilmesi için kanıt toplamaya devam ettiklerini belirten Fein, Nisman’ın cesedinin yanında 22 kalibrelik bir tabanca bulunduğunu kaydetti. Tabancanın Nisman’ın yardımcılarından birine ait olduğunun belirlendiğini kaydeden Fein, silahın tetiğinde sadece Nisman’ın parmak izlerinin bulunduğuna işaret etti. 

Fein, “İlk otopsi, kurşunun Nisman’ın kafatasının sağından girdiğini gösterdi. Kurşun, kafatasının içinde kalmış. Banyo kapısının içeriden kilitlendiği belirlendi. Ne banyo kapısında ne de dış kapıda herhangi bir zorlama izine rastlanmadı. Kimse, bunun intihar ya da cinayet olduğunu söylemiyor. Bu, şüpheli bir ölüm ve biz de olayı aydınlatana kadar soruşturmaya devam edeceğiz” dedi. 

Nisman’ın adı açıklanmayan yardımcısı, savcının kendini korumak için silah istediğini, bu nedenle tabancayı pazar sabahı Nisman’ın 13. kattaki evine bizzat götürdüğünü söyledi. Yardımcısının, Nisman’ı sağ gören son kişi olduğu sanılıyor. 

Ülke tarihindeki en kanlı saldırı olan terör eylemini araştırması için atanan Nisman’ın dün parlamentoda yapılacak kapalı oturumda Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner ve Dışişleri Bakanı Hector Timerman’ın adlarının geçtiği soruşturmayla ilgili bilgi vermesi bekleniyordu. 

Nisman, Devlet Başkanı Fernandez de Kirchner’i, Dışişleri Bakanı Timerman’ı ve diğer bazı yetkilileri Tahran ile ticari ilişkilerin zarar görmemesi için 18 Temmuz 1994’te Arjantin-İsrail Derneği’ne (AMIA) düzenlenen bombalı saldırıda İran ile bağlantıları örtbas etmeye çalışmakla suçluyordu. Nisman, Fernandez’in Tahran’a sığır eti ve bakliyat satıp karşılığında petrol ve doğalgaz almak için İranlı zanlılar hakkında Interpol tarafından çıkarılan tutuklama emrinin kaldırılması için girişimde bulunduğunu ileri sürmüştü. Söz konusu iddiaları dile getirdiğinde hükümet kanadından sert eleştiri alan Nisman, ölmekten korkmadığını açıklamıştı. 

AMIA saldırısında 85 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X