Savcı, Rüzgar Çetin’in tahliyesine itiraz etti!

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Şakar, bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya karıştığı iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılan Rüzgar Çetin’in tahliye edilmesine itiraz etti.

Savcı, Rüzgar Çetin’in tahliyesine itiraz etti!

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Şakar, Beşiktaş’ta bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya karıştığı iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılan Rüzgar Çetin’in tahliye edilmesine itiraz etti.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinin, Beşiktaş’ta bilinçli taksirle bir polis memurunun şehit olmasına, birinin de ağır yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı Rüzgar Çetin’in “verilen ceza miktarı, tutuklulukta geçirdiği süre, mağdurların şikayetlerinden vazgeçmesi” göz önüne alınarak oy çokluğuyla tahliye edilmesi kararına, duruşma savcısı itirazda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Şakar, mevcut delil durumu, dosyadaki raporlar ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak Çetin’in tutuklanmasını, mahkeme aksi kanaatte ise sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulması talebini içeren dilekçesini, davaya bakan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

Savcının talebini, önce oy çokluğuyla tahliye kararını veren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek.

​Mahkeme, verdiği kararı değiştirmez ise savcılığın itirazını bir üst mahkeme olan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirerek, tahliyeye ilişkin nihai kararı verecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X