‘Savcımızın şehit edilmesine ortak olmuşlardır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda muhtarlarla bir araya geldi.

‘Savcımızın şehit edilmesine ortak olmuşlardır’

Erdoğan, Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırıya ilişkin, şöyle konuştu:

Futbolun esası centilmenliktir, şiddetin hele hele silahlı saldırının olduğu yerde ‘Spor bitmiş, yerine vandallık gelmiş’ demektir. Futbolu bahane ederek vandallık yapanlar sadece kendi takımlarına değil, tüm ülkeye, millete ihanet ettiklerini bilmelidirler. Bu tür hadiselere karşı gerek kulüplerimizin gerekse ilgili tüm kurumlarımızın gerekli tedbirleri en kısa zamanda alacaklarına ve en etkili şekilde uygulayacaklarına inanıyorum. Bu olayla ilgili de İçişleri Bakanlığımız yoğun bir çalışmayla şu anda zaten kısmi olarak bazı delilleri ele geçirmenin yanında, bazı emareler de gözaltında, bunlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor.”

“Teröristlerin yanında olan basın kuruluşlarını kınıyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlayan Adliyesi’ndeki terör eyleminde şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinin, üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir olay olduğunu vurguladı.

Saldırıdan ibret alınması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bir kısım basın yayın kuruluşlarının en başından itibaren bu hadiseyi insanlığa, ahlaka, vicdana, hakka, hukuka sığmayacak şekilde verdiklerini ifade etmek isterim. Mağdurun değil teröristlerin yanında yer alan bu basın yayın kuruluşlarını şiddetle kınıyorum. Sayfalarını ve ekranlarını teröristlerin propagandalarına sonuna kadar açan bu kuruluşlar, bana göre savcımızın şehit edilmesine onlar ortak olmuşlardır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasinin hak ve özgürlüklerin beşiği olarak kabul edilen batı ülkelerinde böyle bir duruma asla şahit olamazsınız. Bu ülkelerde terörün ve teröristin propaganda aracı haline dönüşen basın yayın kuruluşlarının kapısına anında hukuk eliyle kilit vurulur” ifadelerini kullandı.

“Herkes aranmalıdır”

“Çok açık net olarak söylüyorum, evet herkes aranacak, aranmalıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Danıştay’da yaşanan olay olduğu zaman bunlar kıyamet koparmadılar mı? Ne dediler: Mürteciler, Danıştay mensubumuzu şehit ettiler’ dediler. Sonra arkasından yine bunlar çıktı. Sen avukat mısın? Dürüst müsün? Tamam niye aranmaktan çekiniyorsun. Çantanı da göster, x-ray’den geçsin, sen de x-ray’den geç, iş olsun bitsin. Çünkü yarın vatandaş ‘güvenlik güçleri görevini yerine getirmedi, aramadı’ diyor.”

“Bu eyleme terör eylemi diyemeyen herkes terörün destekçisidir” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açık söylüyorum. Teröriste terörist diyemeyen teröristin ortağıdır. Bu eyleme terör eylemi diyemeyen herkes, terörün açık destekçisidir” ifadelerini kullanarak, “Kimi CHP milletvekillerine, HDP milletvekillerine bakıyorsunuz, teröriste terörist demedikleri gibi müdahale eden güvenlik güçlerini suçlayan, onları devlet terörü ile itham eden görüşler sarfediyorlar. Yani savcımızı öldüren terörist masum, onlara müdahale eden güvenlik güçleri ise güya devlet terörü uygulayan suçlular. Ben o güvenlik görevlilerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum, onlar görevlerini yaptılar” şeklinde konuştu.

“Daha ileriye gitmek istiyorsak sistemi değiştirmek zorundayız”

Erdoğan, “Şu gerçeği görmek ve kabul etmek mecburiyetindeyiz. Mevcut sistemle buraya kadar, daha ileriye gitmek istiyorsak sistemi değiştirmek zorundayız. Aksi takdirde yeniden patinaj yapmaya, yeniden yerimizde saymaya, hatta gerilemeye başlarız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X