Savunma sanayiinde Bursa sesleri

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma Sanayii Kümelenmesi üyeleriyle buluştu. Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Türkiye’nin savunma sanayiine yönelik yerli üretim projelerinde Bursa’nın gücünden

Savunma sanayiinde Bursa sesleri

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi ve Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, Bursalı firmalarla buluştu. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, UHS Kümelenmesi Başkanı Mustafa Hatipoğlu ve kümelenme üyelerinin de katıldığı programda; ilk olarak Bursa sanayii ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

İlker Duran, Bursa’da sektörel çeşitliliği arttırmak ve firmaların ufkunu genişletmek için projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bursa’nın sadece otomotiv, makine ve tekstil alanında değil, stratejik sektörlerde de rol alabilecek gücünün olduğuna dikkati çeken Duran, “Ülkemizin yerli üretimi için Bursalı firmaların büyük bir potansiyeli var. Biz sektör temsilcilerinin kalitesinden eminiz. Savunma sanayii yerli üretimlerinde Bursa, önemli rol oynayabilir” dedi.

Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Türkiye’nin savunma sanayii stratejilerinin artık 2000 yılı öncesi gibi olmadığını belirterek, “O politikalar artık geride kaldı. Bir ülke için savunma sanayii hayati sektörlerden birisidir. Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak ülkemize fayda sağlayan projeleri hayata geçiriyoruz. Artık kendi silahımızı kendi uçağımızı kendi ürünlerimizi üretiyoruz. Unutmayalım, savunma sanayii güçlü olan ülkeler, dünya arenasında da ön sıralarda yer alıyor. Biz de bu arenada güçlü olmak zorundayız” dedi.

Türkiye sanayiinin önemli merkezlerinden Bursa’nın yerli üretim projelerine büyük katkı sunabileceğini anlatan Tüfekçi, Bursa’ya her geldiğinde gurur verici başarı hikayeleriyle karşılaştığını açıkladı. “Bursa’nın gücünden ve potansiyelinden eminiz” diyen Tüfekçi, “Bursa, bizim gönlümüzde olan bir şehir. Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak Bursalı firmalarımız ile birlikte çalışmak istiyoruz. Ekosistemi iyi kurarsak, Bursalı işadamlarıyla güzel işleri başarabiliriz. Firmalarımızı daha yakından tanımak için Bursa’ya geldik. Firmalarımızdan isteğimiz tecrübelerini ve çalışmalarını mutlaka bize anlatsın. Bursa sanayisinin gücünü yerli projelerimizde de görmek isteriz” diye konuştu.

Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş da müsteşarlığın yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X