Savunma’da yeni teknolojiler yolda

Savunma sanayisinin güçlendirilmesinde lokomotif görevi gören Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) şirketlerinin, yeni teknolojilerin geliştirilmesinde de iddialı hedefleri bulunuyor.

Savunma’da yeni teknolojiler yolda

Dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında yer alan Aselsan ve Tusaş, Roketsan, Havelsan, elektrik enerjisi üretiminde kullanılan elektrik ve elektromekanik ekipmanlar üreten İşbir, batarya, şarj cihazı, uçak aküsü üreticisi Aspilsan, çalışmalarının sonunda ortaya çıkan ürün ve çözümleri, patent ve faydalı model belgesiyle tescilliyor. Söz konusu şirketler, gelecek dönemde de Ar-Ge yatırımlarını güçlendirerek yenilikçi yerli ve milli çözümlerinin sayısını artırmayı hedefliyor. 

Söz konusu kuruluşlar, 2017-2021’i kapsayan 5 yıllık dönemde 373 patent ve faydalı model belgesi almayı amaçlıyor. En fazla patent ve faydalı model belgesi hedefi olan şirket Aselsan olarak dikkati çekiyor. Şirket, 5 yıllık sürede yenilikçi 213 ürün ve çözümü belgelemeyi amaçlıyor. Onu 61 patent ve faydalı model hedefiyle Havelsan izliyor. Tusaş’ın 54, Roketsan’ın 36, Aspilsan’ın 5, İşbir’in 4 yenilikçi ürün ve çözüm geliştirme hedefi bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X