‘Savunma’nın Katar atağı

Türk savunma sanayisinin devleri, ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin resmi himayelerinde düzenlenecek olan High-Tech Port by MÜSİAD’a çıkarma yapacak.

‘Savunma’nın Katar atağı

High Tech Port Genel Koordinatörü Hakan Kurt, fuarın sadece Türkiye ile Katar arasında firma ve kurumların katılımlarıyla 6-8 Ekim 2015 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirileceğini söyledi. Organizasyonun monopol bir iş geliştirme ortamı oluşturmayı hedeflediğini aktaran Kurt, ”Türkiye ve Katar’dan toplamda 75 firma ve kurum katılımcı olarak alanda yer alacak. Türkiye’den binin üzerinde katılımcı ve ziyaretçi Katar’a çıkarma yapacak” ifadelerini kullandı.

7 MİLYAR $’LIK ALIM

Katar’ın en son büyük alımını Fransız bir firmadan 24 adet savaş uçağı olarak gerçekleştirdiğini anımsatan Kurt, şöyle devam etti: ”24 adet savaş uçağı için 7 milyar dolarlık bir satın alma yaptı. Tam da bu noktada Türkiye gerçekleştirdiği kazanımlarla Katar’da Fransa’ya meydan okuyor. Fransız savunma şirketlerinin önemli bir pazarı olan Katar; devlet başkanları nezdinde devam eden diplomatik ilişkilerle artık Türkiye’nin pazarı haline geliyor. Orta vadede 5 yılda Katar’da 5 milyar dolarlık savunma ve havacılık potansiyelinin Türkler için oluşacağını öngörüyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X