Sayaç tamirine yeni çözüm

Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ), sayaç arızası ile ilgili yapılan başvuruları hızlı sonuçlandırmak için yeni bir cihaz geliştirdi.

Sayaç tamirine yeni çözüm

Türkiye’de ilk defa UEDAŞ tarafından üretilip kullanılmaya başlanan ‘Akıllı Sayaç Ayar Sistemi’ arızalı elektrik sayaçlarının kontrol edilerek tüm verilerin bilgisayar ortamında ilgili birime gönderilip incelenmesini ve sonuçlandırılmasını sağlıyor. 

Daha önce manuel yapılan sayaç kontrolleri ile günlük 50 sayaç test edilirken, bu sayı yeni sistem sayesinde günlük 500 sayaca çıktı. UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, eskiden arızalı ve şikâyetli bir sayacın sahadan sökülüp faturaya dönüştürme işlemi süresinin 20-25 gün civarında olduğunu belirterek, ”Arızalı sayacın birkaç işlemden geçirilmesi sebebiyle başvuru sürecinin uzaması vatandaşı mağdur etmekteydi. Yeni sistemle birlikte bu süreyi en fazla bir haftaya düşürmüş olduk” dedi. Efe, sistemi yaklaşık 300 bin lira yatırımla hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X