‘Saygı görmek için saygı göstermelisiniz’

Bursa ve Yalovalı hakem-gözlemcilerle buluşan MHK Eğtimcisi ve 2. Bölge Sorumlusu Murat Ilgaz ve UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Sorumlusu Jorn West Larsen deneyimlerini paylaştılar.

‘Saygı görmek için saygı göstermelisiniz’

RECAİ UYSAL

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Eğtimcisi ve 2. Bölge Sorumlusu  Murat Ilgaz ve UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Sorumlusu Jorn West Larsen, dün Bursa’da hakemlerle buluştu. İl Hakem Kurulu’nun evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Ilgaz ve Larsen Bursa ve Yalovalı hakem ve gözlemcilerle UEFA’nın yeni uygulamaya koyduğu kurallar hakkında bilgi aktarırken, deneyimlerini paylaştılar. 

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Başkanlık Binası Uludağ Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda Murat Ilgaz, videolu sunumla eğitim amaçlı hatırlatmalarda bulunurken, hakem ve gözlemcilerle fikir alışverişinde bulundu. Bursa ve Yalova ile ilgili bilgiler alacağını ifade eden Ilgaz, ‘Umuyorum faydalı olurum. Sizinle ilgili sorunları ilk ağızdan dinleme fırsatı bulacağım’ dedi.

DAHA FAZLA HAKEME İHTİYAÇ VAR

Türkiye’nin üst düzeyde hakemleri olduğunu ifade eden Jorn West Larsen Bursa’ya ikinci gelişi olduğunu belirterek, ‘Deneyimlerimi sizlerle paylaşma imkanı bulacağım. Öncelikle hakem olmak için saygın olmanız gerekiyor. Türkiye’de 5-6 bin hakem var. Daha fazlasına ihtiyaç var. Çünkü çoğunlukla başlanıp 1 yıl geçmeden hakemlik bitiyor. Yeni hakemler bulmamız ve onları bu ailenin içinde tutmalıyız. Bunu siz sağlayabilirsiniz. Bu sayede yeteri kadar hakeme ulaşabilir ve yüksek standardı sağlayabiliriz’ diye konuştu.

DOĞRUYU YAPANA DESTEK VERİLİR

Şu anda Türkiye’de görev yapan kurullara güvendiğini ifade eden Larsen, ‘Biz de böyle fırsatlarda yöneticilerle buluşurken, yeni gelişmeleri de görme fırsatı buluyoruz ve UEFA’nın yeni standartlarından haberdar oluyoruz. Hakemler olarak saygı görmeliyiz ve saygı göstermeliyiz. Oyuncular da tabii ki bunu bekliyor. Doğruyu yapan hakeme her zaman kurullar destek verir. Sadece kurallara uyan değil futbolun gereğini, ne istediğini bilen ve uygulayan hakemler istiyoruz. Bu yüzden bu toplantıları düzenliyoruz’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X