Şaypa gücünü ikiye katladı

Yatırımlarını sürdüren Şaypa, Bademli’de 16 bin 500 metrekare alan üzerine lojistik merkezi kurdu. Mevcut ürün sevkiyatının iki katını karşılayabilecek kapasiteye ulaşan şirket, operasyonel verimliliği artırarak, gaza basacak.

Şaypa gücünü ikiye katladı

Bursa’da perakende sektöründeki başarısını pekiştiren, bölgesel ve ulusal ölçeğe yayılma planları yapan Şaypa, uzun vadeli hedefleri için önemli bir adım daha attı. Şirket, Bademli Lojistik Merkezi’ni hayata geçirdi. 90 yıllık ticari geçmişi ve 80 mağazası bulunan Şaypa, Bademli’de toplam 16 bin 500 metrekare alana kurulan ve şu anki ürün sevkiyatının iki katını karşılayabilecek kapasitedeki lojistik merkezi ile operasyonel verimliliğini artırarak büyümesine güç katacak. Şaypa’nın yeni atılımlarının habercisi olarak da nitelendirilen lojistik merkezine ilişkin açıklamalarda bulunan Ticari Operasyonlar Koordinatörü Can Özbay, ”Günümüzde perakende sektöründe tedarik zinciri yönetimi, rekabetçi olmanın en önemli unsurlarından biri haline geldi” dedi.

SAĞLAM ALTYAPI ŞART

Tedarik zincirini iyi yöneten, bu konuda insan ve kaynak yatırımını yapan şirketlerin büyümeye devam ettiğine işaret eden Özbay, “Lojistik merkezleri ile tedarik zincirini iyi yöneten şirketler; yüksek müşteri memnuniyeti, düşük taşıma ve depolama maliyeti, stokların daha verimli yönetimi, ürün bulunurluk, yüksek dağıtım hızı, yüksek karşılama oranı ve uygun işgücü maliyeti gibi avantajlar elde ediyor” diye konuştu. Büyümenin gerçekleşmesi için sağlam altyapı gerektiğinin altını çizen Özbay, yeni lojistik merkeziyle büyüme konusundaki iradelerinin ne kadar ciddi olduğunu göstermiş olduklarını ifade etti.

ULUSALA AÇILMA HAZIRLIĞI

Perakende sektöründe Bursa’nın markası olan Şaypa’nın bu başarısını pekiştirmek ve sonrasında bölgesel ve ulusal marka olmak gibi bir hedefi bulunduğunu söyleyen Can Özbay, şirketin her yıl bu yönde atılımlar yaptığını vurguladı. Şaypa Lojistik Merkezi’nin bu atılımların en önemlilerinden biri olduğunu dile getiren Özbay, şu bilgileri verdi: “Lojistik merkezimiz ilk etapta Bursa ve Bilecik Bozüyük’teki toplam 80 mağazamıza hizmet verecek. 2 bin 500’ün üzerindeki personeliyle geniş bir bölgeye hizmet veren şirketimizin yeni lojistik merkezi, 9 bin 500 metrekaresi kapalı ve 6 bin 500 metrekaresi açık olmak üzere toplamda 16 bin metrekarelik bir alana sahip. Bademli bölgesinde bulunan lojistik merkezine her gün gelen siparişlerin 24 saatte karşılama hızımız ile 30 kamyonla 80 mağazamıza toplam 60 sefer yapılıyor. Merkez 8 bin 500 palet kapasiteli.”

‘YENİ BİR SÜRECE GİRDİK’

Kuru gıda, temizlik ürünleri, elektronik ürünler, züccaciye ve kozmetik ürünlerinin sevkiyatının yapıldığı yeni lojistik merkeziyle operasyonel verimliliğin büyük ölçüde arttığını, böylelikle müşterilere daha hızlı, değer katmayan maliyetlerden kurtularak ve daha kaliteli hizmet verdiklerini belirten Ticari Operasyonlar Koordinatörü Can Özbay, “Yeni lojistik merkezimizle yeni bir sürece girmiş olduk. Teknolojik alt yapı desteğiyle yeni lojistik merkezimizin ürün dağıtım süreçlerini artık daha kısa sürede tamamlıyoruz” dedi. Özbay, şu anki ihtiyacın iki katı kapasiteli olan lojistik merkezinin, açılacak yeni mağazaların ürün tedariğinin sağlanmasında da büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X