SEAL arama kurtarma ekibi göreve hazır

Mudanya Sami Evkuran Anadolu Lisesi Sivil Savunma Kulübü bünyesinde kurulan 911 SEAL Arama Kurtarma Ekibi, 5 ay süren eğitimlerini tamamlayarak göreve hazır hale geldi.

SEAL arama kurtarma ekibi göreve hazır

ÖMER BİLİK

 

911 Arama Kurtarma Derneği ile yapılan işbirliği kapsamında eğitimlerini sürdüren ve sertifika almaya hak kazanan ve 14 öğrenci ile 1 öğretmenden oluşan ekip, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker’i ziyaret etti.

Ziyarette kuruluş amaçları ve eğitimleri hakkında bilgi veren ekip üyeleri, sadece kendi okullarının değil yurt genelinde olabilecek tüm arama kurtarma faaliyetlerine katılabilecek yeterlilik ve donanımda olduklarını söylediler. 2016-2017 öğretim yılında ilçedeki okullarda yapılması planlanan deprem ve tahliye tatbikatlarını da okulların sivil savunma kulüpleri ile ortaklaşa yapma  projeleri olduğunu söyleyen arama kurtarma ekibi, ilçede bu tarz ekiplerin artması gerektiğini ifade ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X