‘Seçim döneminde kaçak yapılara izin verilmeyecek’

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, genel seçim öncesinde kaçak yapılara asla taviz vermeyeceklerini belirterek, “Çarpık yapılaşma şehrin en büyük sorunu. Seçim öncesi kaçak yapılaşma fırsat gibi görülür. Ama kesinlikle kaçak yapı konusunda taviz v

‘Seçim döneminde kaçak yapılara izin verilmeyecek’

Osmangazi Belediye Meclisi nisan ayı olağan meclis toplantısı belediye hizmet binasındaki meclis salonunda yapıldı. Meclis toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Nisan ayı Osmangazi’de fetih coşkusunun doyasıya yaşandığı bir dönem. Etkinliklerle dolu dolu geçecek. Cuma günü sempozyum ve fotoğraf sergisi ile başlayacak olan şenlikler, Cumartesi günü fetih yürüyüşü ile devam edecek. Bu yıl ilk kez, şenlikler kapsamında Yörük Türkmen buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek yörük obaları çadırlarını kuracak. Yine bu yıl ilk kez rahvan at yarışlarında bayanlar da yarışacak. Bir festival havasına bürünen Osmangazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi şenlikleri kendi kültürümüzün yaşatıldığı, her yıl gelişip büyüyen bir etkinlik haline geldi” dedi.

Belediyenin bir aylık icraatları hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Dündar, yaklaşan genel seçimler öncesi de bir uyarıda bulunarak, “Seçim dönemleri, vatandaşlarımız tarafından kaçak yapı yapmak için bir fırsatmış gibi görülür. Ancak, ben buradan şunu açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Osmangazi Belediyesi olarak arkadaşlarımız kaçak yapıyla mücadele konusunda oldukça yoğun çalışıyor. Çarpık yapılaşma kentimizin en büyük sorunu. Belediye olarak bütçemizin ciddi bir kısmını bu çarpık yapılaşmanın getirdiği sorunları çözmek için harcıyoruz. Bu nedenle, kaçak yapı konusunda asla taviz vermeyeceğimizi bilmelerini istiyorum” diye konuştu.

“ÖNLÜK GİYİP EYLEM YAPMAMIZI BEKLEMEYİN”

Sosyal, Kültürel ve proje bazındaki çelişmelerde son derece yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Dündar, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Cemil Aydın ile Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Cevat Asa’nın, DOSAB’ta kurulması planlanan Termik Santral yapımı ile ilgili eleştirilerine de cevap verdi. Dündar, “Bu konuda ilk günkü düşüncemiz neyse bu günde odur. Osmangazi ve Bursa’nın menfaatleri neyse biz o konunun arkasında, zarar verecek her türlü projenin de karşısındayız. Ancak şunu ifade etmek istiyorum, bizim de sizler gibi önlük giyip eylem yapmamızı bekliyorsanız, biz bunu yapmayız” şeklinde konuştu.

PANAROMA 1326 İHALESİ TARTIŞMA KONUSU OLDU

MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın’ın Panaroma 1326 projesinin ihale sürecindeki verilen teklif ile ilgili rakamların yüksek olduğu yönündeki eleştirilerine cevap veren Başkan Dündar, “Bursa’da en verimli bütçe kullanan Osmangazi Belediyesi’dir. Bütçemizi asla hovardaca kullanmıyoruz. Bu proje ile ilgili ihale sürecinde de yasal prosedür ne ise uygulanmıştır. Panoroma 1326 çok özel bir proje. İçerisinde Uludağ üniversitesi ve ülkenin en ünlü tarihçilerin de yer aldığı bir proje. Yönetim anlayışı olarak şeffaf katılımcı bir proje. Her zaman Osmangazi’nin menfaatleri önceliğimiz olmuştur” dedi.

Osmangazi tarihinin en büyük bütçeli projelerinden birisi olan ve Kamberler Parkı’na yapılacak olan dünyanın ikinci tam panoromik müzesi, Bursa’nın fetih gününün anlatılıyor. Projede ihale süreci devam ediyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X