‘Seçim ekonomiyi rahatlatır’

Seçimin 1 Kasım’da yapılacağının açıklanması ile belirsizliğin bittiğini savunan Bakan Zeybekci, ”Bundan sonra dengelerin yavaş yavaş kendiliğinden oturmaya başladığını göreceğimize inanıyorum” dedi

‘Seçim ekonomiyi rahatlatır’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, içinde bulunulan noktada seçimin ekonomiyi rahatlatacağını söyledi.

Zeybekci, yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimleri sonrası milletin iradesinin hükümet olarak ortaya çıkamadığını belirtti. Gelinen noktada ortada formülün kalmadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘vakit kaybetmemek ve boş işle uğraşmamak’ adına yerinde bir kararla seçim için 1 Kasım tarihini açıkladığını ifade eden Zeybekci, ”Olabilecek en erken, en hızlı seçim tarihi. Seçim ülkede rahatsızlık verir mi? İlk baktığımızda ekonomi, seçimleri pek sempatik bulmaz, tedirgin olur ama bizim şu an içinde bulunduğumuz noktada seçim ekonomiyi rahatlatır” diye konuştu.

 

KOŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Belirsizlik bittiğini ileri süren Bakan Zeybekci, şunları kaydetti: ”Ekonomiyle ilgili tüm beklentiler 1 Kasım seçimlerinde oluşacak olan formülü görecek ve ona göre adımını atacaktır. Türkiye’de şu an tüm belirsizlikler, net olmayan pencereler kapatıldı. Tek bir şey kaldı; seçim, tekrar millete gitmek. Cumhurbaşkanımızın sözleriyle seçim ortaya çıktı, bundan sonra dengelerin yavaş yavaş kendiliğinden oturmaya başladığını ve ekonomimizin bundan kazançlı çıkacağını göreceğimize inanıyorum. 1 Kasım’dan sonra ise inşallah ‘kaybettiğimiz zaman bize yeter, hedef 2023’ diyerek koşmaya devam edeceğiz.”

TL’DE KAYIP SPEKÜLATİF

Türk lirasının dolar karşısında seçim sonrası yaşadığı değer kaybının spekülatif olduğunu savunan Zeybekci, özel sektör ve kamu borcu, Merkez Bankası rezervleri, bütçe açığı, cari açık gibi verilere bakıldığında bu oranda bir düşüşü destekleyecek ortamın bulunmadığına işaret etti. Zeybekci, ”Resim netleşmeye başladığında ve tek başına iktidar hükümeti göründüğünde bu spekülatif marj kalkacak ve TL, diğer para birimlerine göre çok daha hızlı bir şekilde değer kazanacaktır” diye konuştu.

AYNI TABLO ÇIKMAZ

Seçim sonrasında aynı tablonun çıkacağına inanmadığını anlatan Zeybekci, özellikle genç neslin geçmişteki koalisyon dönemlerindeki kayıpları bilmediğini, seçim sonrası dönemde koalisyonun ne demek olduğunun tüm kesimler tarafından görüldüğünü belirtti. 

Zeybekci, ”Her türlü tercihe saygımız var. Eğer millet iradesi aynı sonucu tekrar ederse o zaman herkesin şapkasını önüne koyup tekrar düşünmesi lazım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X