Seçim hükümetinden kaç bakan seçildi?

Seçim hükümetinde görev alan Başbakan Davutoğlu ile 11 bakan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi’nde resmi olmayan sonuçlara göre, aday oldukları AK Parti’den yeniden milletvekili seçildi.

Seçim hükümetinden kaç bakan seçildi?

Seçim hükümetinde görev alan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11 bakan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi’nde resmi olmayan sonuçlara göre, aday oldukları AK Parti’den yeniden milletvekili seçildi. 

Resmi olmayan genel seçim sonuçlarına göre, Başbakan Davutoğlu, Konya birinci sıradan AK Parti milletvekili oldu. 

Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan Ankara 1’inci bölge ikinci sıradan, Numan Kurtulmuş Ordu birinci sıradan, Cevdet Yılmaz Bingöl birinci sıradan, Tuğrul Türkeş Ankara 2’nci bölge ikinci sıradan resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçildi. 

Aday listelerinde birinci sıralarda yer alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaeli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Bursa’dan resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Meclis’e girmeye hak kazandı. 

63. Hükümetten aday gösterilmeyen 14 bakan

Seçim hükümetinde yer alıp 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi’nde aday gösterilmeyen 14 bakan ise şöyle: 

“Adalet Bakanı Kenan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kayanklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kalkınma Bakanı M. Cüneyd Düzyol, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X