Seçim maratonu sürüyor

Rio 2016 Yaz Olimpiyatları sonrasında federasyonlardaki seçim maratonu tüm hızıyla sürüyor.

Seçim maratonu sürüyor

Dün yapılan seçimlerde Türkiye Golf Federasyonunda tek aday olan Ahmet Ali Ağaoğlu, 2001 yılından itibaren yürüttüğü başkanlık görevine 103 oyla 5. kez seçildi. Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda ise rakibi çıkmayan Niyazi Kurt, 114 oyla yeniden başkan oldu. Okçuluk Federasyonun genel kuruluna tek aday olarak giren Abdullah Topaloğlu, 173 oydan 163’ünü alarak 3. kez başkanlığa seçildi. Hentbol Federasyonu’nun kongresinde ise Bilal Eyuboğlu, 121 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Diğer başkan adayı, eski hentbolcu Tolga Atıcı’ya ise 94 oyda kaldı. Hentbol Federasyonu’nun yönetimine Bursa’dan Ali Karamık girdi. Bugün ise Eskrim, Halk Oyunları, Motosiklet ve Basketbol Federasyonu’nun seçimleri yapılacak.

Baykan’dan çıkış

Hentbol Federasyonu’nun genel kurul çalışmalarına katılan ve seçimlerden önce bir konuşma yapan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, spor teşkilatının seçimlere müdahale ettiği yönündeki eleştirilerin adaletsiz olduğunu ifade etti. İki adayın da konuşmalarında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğünden bahsettiği için söz alma ihtiyacı hissettiğini anlatan Baykan, “Spor teşkilatının seçimlere müdahale ettiği söyleniyor. İnsaf, insaf. Kamunun verdiği görevleri yerine getirdik. Genel müdürlüğün yüzde 10 oy hakkı bulunuyor, bizler de bunu kullanıyoruz” dedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X